Államtitkári dicséret és hazai siker Újfehértón

Ötödik alkalommal tartották meg az Újfehértói Kempo Kupát és Izsó Mihály Emlékversenyt szombaton. Az eseményen dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is megjelent, aki méltatta a magyar kempósok sikereit.

Az Újfehértói Kempo Kupa és Izsó Mihály Emlékverseny idén is remek színvonalú technikai és küzdelmi csatározásokat hozott. A jól felkészített harcosok nyolc kategóriában versenyeztek a dobogós helyezésekért. Az idei esemény megnyitóján részt vett dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki méltatta a Magyar Kempo Szövetség határokon átívelő eredményeit és külön köszöntötte a magyar válogatott világ- és Európa-bajnokait, köztük számos helyi sportolót. A politikus nem mellesleg újfehértói kötődésű nagyszülei által, így külön öröm volt számára látni, hogy sok-sok helybéli fiatal mutatta meg tehetségét a tornán.

Az ötödik alkalommal lebonyolított újfehértói kupát a vendéglátó egyesület nyerte, megelőzve a második jászárokszállási Firewolfot és a harmadik Felcsúti Fehér Tigriseket.

Az Újfehértói Kempo Kupa végeredménye (1-6. hely):

  1. Újfehértói Kempo HSE
  2. Firewolf Küzdősport és Szabadidő Egyesület
  3. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
  4. Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia
  5. Herceghalmi Kempo Dojo SE
  6. PDM Gym

A torna legeredményesebb versenyzői:
Felnőtt női: Csikós Beatrix
Felnőtt férfi: Karácsonyi Krisztián
Junior női: Ódor Lili
Junior férfi: Németh Ádám Lehel
Gyerek lány: Frankó Alíz
Gyerek fiú: Frankó Olivér

Az Újfehértói Kempo Kupa idén is a magyar bajnokság része volt, azon belül is a szezon harmadik, pontszerző állomása. Hamarosan az év második legfontosabb eseménye következik a magyar válogatott számára. Az áprilisi, spanyolországi világbajnokság után – amelyen bronzérmes lett hazánk összetettben – a portugáliai Európa-bajnokságon lép tatamira a nemzeti csapat. Az eseményt október 24. és 26. között Vila Franca de Xira településen rendezik.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print