Idézetek, gondolatok

A szeretetről…
„Egy szép szó, egy kedves mosoly, egy igaz érintés felér ezer meg ezer ajándékkal, hisz a SZERETET a legfontosabb, mit életedben adhatsz, s kaphatsz.” (Szerző: Pecsuvácz Péter)

A boldogságról...
„A boldogság nem fogható meg kézzel, nem vehető meg pénzzel. A boldogságot nem lehet előre tervezni, sem később irányítani. A boldogság rád talál, ha szeretsz, s viszont szeretnek. Ez földi létünk valódi értelme.” (Szerző: Pecsuvácz Péter)

Az önmegvalósításról…
„Az életben bármit elérhetsz, ha igazán akarsz és mindent megteszel a célért!” (Szerző: Pecsuvácz Péter)

Örök élet
„Sose feledd: ki szívedben él, örökké él!” (Szerző: Pecsuvácz Péter)

Társ az élet útján
„Nagy utazás az élet, mely során számtalan akadályt le kell küzdened. De ha rálelsz egy útitársra, ki végig elkísér, elértél mindent, miről mások csupán álmodoznak.” (Szerző: Pecsuvácz Péter)

A megbecsülés felismeréséről…
„Olykor azt bántjuk leginkább, kit a legjobban szeretünk. Hogy miért, nem tudni, mi mégis ezt tesszük. De aki igazán szeret minket, oly sok pofon után is mellettünk marad. Megfogja kezünket, ha félünk, letörli könnyünket, ha sírunk. S csak arra vár, hogy egyszer végre feleszméljünk: ki igazán fontos nekünk, el sose engedjük!” (Szerző: Pecsuvácz Péter)

Gyerekek vagyunk
„Mindannyiunk lelkében ott lakozik a gyerekes, pajkos jellem. Ez nem hiba. Hisz képes feledtetni a rosszat, s tovább fokozni a jót. Segít szeretni és segít boldognak lenni. Ezektől lesz létünk teljes, és felbecsülhetetlen értékű!” (Szerző: Pecsuvácz Péter)

A céltudatosságról…
„Bármivel is foglalkozz az életben, a lényeg az, hogy amibe belekezdesz, azt igyekezz minél jobban elvégezni!” (Szerző: Pecsuvácz Péter)

A szerelem forrása
„Megpillantod, s érzed a varázsát. Nem tudod, jó-e, mégis azt súgja valami, hogy meg kell ismerned. Nem tudod, mit hoz a jövő, de azt tudod, hogy ha sors is úgy akarja, ha Fortuna is a kegyeibe fogad, akkor egy olykor rögös, kacskaringós út végén Rád találhat az igaz, tiszta Szerelem forrása.” (Szerző: Pecsuvácz Péter)

A bizalomról…
„Minden emberi kapcsolat alapja a bizalom. Olykor ugyan nem könnyű megbízni embertársainkban, létezni nélküle mégsem érdemes.” (Szerző: Pecsuvácz Péter)