Hazai tornát nyertünk

A Delta RSE Érd nyerte azt a hazai rendezésű női felkészülési röplabdatornát, amelyet a helyi Bolyai János Általános Iskola tornacsarnokában rendeztek ma. Jakab Boglárkáék három mérkőzésen léptek pályára a nap folyamán és mindhármat győzelemmel zárták.

A harmadik NB II-es felnőtt bajnoki szezonjára készülő deltások az NB I-es Budaörsi DSE/Emericus SE ellen 2:1-re nyertek a háromszettes összecsapások első körében. Ezután a budapesti, NB II-es Hercules ellen szálltak harcba Darvas Hannáék, akik újabb sikert arattak, ezúttal 3:0 arányban. Mivel a Tatabányai RSE is megnyerte e két klub elleni párharcát, így a nap zárásaként rendezett Delta RSE Érd – TRSE találkozó a torna végső győztesének kilétéről is döntött. Ezt a csatát egyértelműen Dömötör-Mátrai Beáta házigazda lányai kezdték jobban, az első játszmában végig magabiztosan röplabdázva kerültek szettelőnybe. A második játékrészben is folytatódott a jó széria, azonban a hajrához érve az ellenfélnek nem csak felzárkózni, hanem egyenlíteni is sikerült 22:22-nél. Ezt követően viszont újra hazai pontokat láthatott a publikum, így a második etapot is behúzta a Delta, 2:0-ra módosítva a mérkőzés állását, ami egyben azt is jelentette, hogy megnyerte a mérkőzést. A harmadik, egyben utolsó felvonás már csak formalitás volt, de tornagyőzteshez méltón ezt is hozták a tigrisek.

Százszázalékos mérlegével a Delta RSE Érd első helyen zárta a saját felkészülési versenyét, ami mindenképpen pozitív előjel az október 5-ei Magyar Kupa-selejtezőre, illetve az október 10-ei bajnoki rajtra nézve.

A torna eredményei:
Delta RSE Érd – Budaörsi DSE/Emericus SE 2:1
Tatabányai RSE – Hercules SE 3:0
Tatabányai RSE – Budaörsi DSE/Emericus SE 2:1
Hercules SE – Delta RSE Érd 0:3
Hercules SE – Budaörsi DSE/Emericus SE 1:2
Delta RSE Érd – Tatabányai RSE 3:0

A torna végeredménye: 1. Delta RSE Érd, 2. Tatabányai RSE, 3. Budaörsi DSE/Emericus SE, 4. Hercules SE

A Delta RSE Érd kerete: Darvas H., Tombor Sz., Tóth L., Jakab B., Juhász L., Csörgi E., Tátrai Zs., Baumann F., Flach D., Végh A., Fertődi D.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print