Triplázott a világkupán a hegyvidéki Lacza Ábel!

hhka kempovb

Három kategóriában is megnyerte a 16 év alattiak kempo-világkupáját Lacza Ábel az elmúlt napokban. A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia sportolója mellett további öt kempóka képviselte Hegyvidéket a romániai világversenyen.

2016. április 20-22. között rendezték Bukarestben a XIII. IKF Kempo Világbajnokságot (16 év alatt világkupa volt). A 31 fős magyar válogatottba hat hegyvidéki harcművész került be előzetesen, így ők lehetőséget kaptak a bizonyításra Romániában. Lacza Ábel, Kockás Dávid, Karácsonyi Krisztián, Karácsonyi Dávid, Lakatos Richárd és Tóth László lépett tatamira a HHKA-kötelékéből. Közülük majdnem mindenki érmet szerzett, Lacza Ábel ráadásul a korábbi évek sikereit idén triplázással ünnepelte.

A vb után egy nappal tizenharmadik születésnapját ünneplő tehetség submission (földharc), semi kempo és kempo kumite versenyszámban is felállhatott a dobogó legfelső fokára, a -45 kg-os, 12-14 évesek kategóriájában. Kockás Dávidnak is bőven volt oka örömre: semi kempo és kempo kumite számban indult és egyikben sem hibázva kétszeres világkupa-győztes lett (-50 kg, 14-16 év).

A Karácsonyi testvérek idősebb tagja, Krisztián (felnőtt, -65 kg) submission és full kempo, míg öccse, Dávid (16-18 év, -75 kg) submission és semi kempo kategóriában lett világbajnoki bronzérmes.

Lakatos Richárd a felnőttek -75 kg-os kategóriájában, submission versenyszámban ért el harmadik helyezést.

Nagyszerű sportdiplomáciai sikert is elért hazánk a vb idején. Lacza Ádám Illést, a Magyar Kempo Szövetség elnökét, s egyben a HHKA Kempo Szakosztályának vezetőjét egyhangúlag megszavazták a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) alelnökének.

A XIII. IKF Kempo Világbajnokságon huszonnyolc ország legjobbjai vettek részt, az Amerikai Egyesület Államoktól kezdve Iránon és Tunézián át egészen Svédországig és Franciaországig. A nemzetek rangsorában Romániát és Hollandiát megelőzve Magyarország nyert a 16 év alattiak világkupáján, míg az idősebbek világbajnokságán Hollandiával holtversenyben harmadik lett Románia és Algéria mögött.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print