Története legnagyobb sikerét érte el a MÁV Előre férficsapata

Harmadjára is 3:0-ra nyert a MÁV Előre SC-Foxconn a Kecskeméti RC ellen, s bejutott a férfi röplabda Extraliga elődöntőjébe. Ezzel a férfi szakág eddigi legnagyobb sikerét érte el.

A mérkőzés első pontját a vendégek szerezték, 5:5 után viszont hárompontos előnybe került a házigazda. A folytatásban végig vezetett a MÁV Előre, 14:7-nél magabiztos előnnyel állt nyerésre. Húsz pont felett közel került a KRC, de egyenlíteni nem tudott, 25:22-re hozta a szettet a fehérvári csapat.

A második játszma elején is vezettek a kecskemétiek, de 3:2-es fór után nem sokkal már a MÁV állt jobban, 15:8-nál pedig szétnyílt az olló a két gárda között. A játékrészt Amarildo Deliu pontot érő sánca zárta le 25:15-nél.

A harmadik felvonás legelején nem vezetett a Kecskemét, ellenben 8-6-nál és 12:9-nél igen. 14:14-nél egalizált a pályaválasztó Leonardo Doda pontjával, 18:15-nél viszont ismét hárommal mentek a vendégek. Ezután öt pontot gyűjtött zsinórban Dávid Zoltán legénysége és 20:18-nál kétpontos előnyre tett szert. A szettet Pesti Marcell pontja zárta le 25:22-nél, amivel a MÁV Előre SC-Foxconn a találkozót és a párharcot is 3:0-ra megnyerte. A székesfehérvári alakulat története során először jutott be a férfi Extraliga elődöntőjébe, ahol a Kazincbarcika lesz az ellenfele.

A mérkőzés legeredményesebb röplabdázója Redjo Koci volt tizennégy ponttal.

Férfi röplabda Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés
MÁV Előre SC-Foxconn – Kecskeméti RC 3:0 (22, 15, 22)
Székesfehérvár, 152 néző. Vezette: Adler, Mezőffy.
MÁV: Eke 5, Szabó V. 2, Koci 14, Ambrus 7, Pesti 12, Doda 12. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Deliu 1. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
KRC: Farkas 11, Baserio 4, Keen 2, Kecskeméti 10, Boldizsár 2, Varga P. 7. Csere: Török Zs. (liberó), Bogdán, Kiss B. 3, Szabó M. Vezetőedző: Nagy József.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Hosszú volt az út idáig. Augusztusban megmondtam a játékosoknak, hogy cél a bajnoki döntő, amiben hiszek most is. Az első lépést megtettük és most már látom, hogy a srácok is elhiszik, hiszen ezt nekik kell valóra váltani. Négyben vagyunk, azt gondolom, hogy Fehérváron sporttörténelmet írtunk röplabdázásban. De itt nem állunk meg, cél a döntő.”

Takács MIlán liberó: „Nagyon jó érzés, hogy ilyen sikereket érek el ezzel a csapattal. Nagyon régóta vagyok már itt, sok mindent láttam, fenomenális érzés itt lenni. Biztos vagyok benne, hogy a sok munka kifizetődik. Zsinórban ez a hatodik győzelmünk, nem szeretnénk megállni a döntőig.”

Pesti Marcell feladó-átló: „Nagyon jó érzés, hogy bent vagyunk a legjobb négyben, főleg úgy, hogy ez a klubnak történelmi pillanat. Rengeteget melózunk azért, hogy itt lehessünk. Ez nagyon nagy dolog mind a csapatnak, mind a stábnak. Nagyon nehéz mérkőzéseken vagyunk túl a Kecskemét ellen, még ha az eredmény nem is ezt mutatja. Megyünk tovább és jöhet a Kazincbarcika.”

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print