Jól tartotta magát a női csapat Békéscsabán

Küzdött és sokáig partiban volt a MÁV Előre SC-ST Solar a Swietelsky-Békéscsaba ellen, mégis háromszettes vereséget szenvedett a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Fehérvári ponttal kezdődött az első szett és 5-4-nél is vezetett a MÁV Előre. 11:7-nél négy ponttal állt jobban a Békéscsaba, de Tóth Jázmin két pontjával egy pontra felzárkózott Nagy Fanni együttese, 15:14-nél. Egyenlítés helyett rákapcsolt a vendéglátó és egymást követő nyolc eredményes támadással már nyolccal vezetett 23:14-nél. A vége 25:16 lett. 1:0

A második felvonás is székesfehérvári pontszerzéssel indult, 8:8 után pedig Maia Dvoracek két eredményes támadásával 10:8 állt az eredményjelzőn. Nem sokkal később Marta Drpa remeklésének köszönhetően fordított a Békéscsaba és 14:11-nél hárompontos fórt kovácsolt magának. A két-három pontos különbség állandósulni látszott, de 19:17-et követően ismét belehúzott a pályaválasztó, valamint Drpa és Glemboczki Zóra, 24:17-nél pedig eldőltek a lényegi kérdések. A MÁV Előre így is szépen zárkózott, három szettlabdát is hárított, a negyediket viszont behúzták a hazaiak és 25:20-ra nyertek. 2:0

A rend kedvéért a harmadik etap első pontja is a MÁV Előre nevéhez fűződött, ellenben gyorsan javított Tóth Gábor alakulata és 6:2-nél már négypontos előnyben röplabdázhatott. 11:11-nél sikerült egalizálni, méghozzá Tóth Jázmin pontjával. 22:16-nál újfent jelentősnek mondható fórja volt a viharsarki klubnak, ami elegendőnek bizonyult a szett és így a mérkőzés megnyeréséhez. 25:18-cal zárult a játszma, amivel a csabaiak 3:0-s győzelmet arattak a negyeddöntő első mérkőzésén.

Női röplabda Extraliga negyeddöntő, 1. mérkőzés
Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre SC-ST Solar 3:0 (16, 20, 18)
Békéscsaba. Vezette: Horváth, Tillmann.
Békéscsaba: Drpa 17, Vasileva 13, Glemboczki 10, Pintér 6, Mosher 12, Bagyinka 3. Csere: Kertész (liberó), Karhu 3, Olinyk, Bodnár. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV: Dvoracek 16, Narancic 1, Tóth 8, Csabai 1, Szabó 5, Ertz 11. Csere: Kovács (liberó), Kiss, Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni: „A vereség ellenére úgy gondolom, hogy látszik a fejlődés a lányokon. Megpróbáltuk a maximumot kihozni a játékunkból, ami ma a Békéscsaba ellen ennyire volt elég. Várjuk a vasárnapi második összecsapást, amin megpróbáljuk kijívatni még több apróbb hibánkat.”

A két csapat legközelebb vasárnap 18 órától találkozik egymással a székesfehérvári Videoton Oktatási Központban. A hétvégi összecsapást a hunvolley.tv élőben közvetíti majd.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print