Szoros mérkőzésen maradt alul a MÁV Előre a MEVZA-ligában

Három rendkívül kiélezett szettben szenvedett vereséget a házigazda Aich/Dobtól a MÁV Előre Foxconn a MEVZA férfi röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának utolsó előtti, ausztriai tornáján. 

A magyar csapat hétfőn délután abban a tudatban érkezett meg Bleiburgba, hogy a soron következő két mérkőzésén komoly lépést tehet a négyes döntőbe kerülésért a sorozatban. Pesti Marcellt egészségügyi okokból ezúttal sem nevezték a meccskeretbe. 

A MÁV előrében Pesti helyét Boa Szabolcs vette át a kezdő hatosban, a feladó pozícióban Szabó Vilmos kapta meg a bizalmat. A fehérváriak jól kezdték az összecsapást, 5-6-ig még náluk volt a vezetés, ekkor azonban fordult a kocka, és az Aich/Dob többek közt magyar válogatott játékosai, Szabó Alpár és Horváth Kristóf vezérletével átvette az irányítást. A szett 20-18-ig nyitott volt, a végjátékban viszont az osztrákok voltak jobbak.

A második játszmában már az elejétől a hazaiak akarata érvényesült. A kék-fehérek mínusz ötről 15-15-nél egyenlíteni tudtak, hiába küldte azonban pályára Dávid Zoltán vezetőedző Fazekas Balázst, Tomas Dileót és Sebestyén Mártont is vérfrissítés gyanánt, az Aich/Dob játékosai ismét megújulva hozták le a játékrészt.

A harmadik felvonásban végletekig kiélezett küzdelem ment a pályán. Egyik csapat sem tudott igazán meglépni a másiktól, egészen 22-22-ig tartott a huzavona a felek között. Az előző két szetthez hasonlóan itt is az osztrákok tudták jobban menedzselni játékukat, így a megszerzett három ponttal életben tartották reményeiket a négyes döntőre. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hazai csapat sztárja, Bryan Camino volt 16 ponttal. Redjo Koci a MÁV Előre színeiben 15 pontig jutott. 

„Megpróbáltunk több felállást és új variációkat, hogy ellenállni tudjunk az ellenfelünknek, de sajnos ma ez nem működött. Amíg az előre megbeszélt taktikai utasításokat nem sikerül betartani, addig nem is fog. Rengeteg mérkőzést játszunk most, és azt látom, hogy ez mentálisan megviseli a fiúkat. Talán ezért nem sikerül koncentrálni ezeken a fontos mérkőzéseken. Pesti Marci lázas volt, ezért nem tudott velünk tartani Ausztriába. Természetesen az ő teljesítménye is hiányzik, de ez nem lehet kifogás. Ez már az a pont a szezonban, amikor pusztán lelkesedéssel és emócióval nem lehet mindig nyerni. Fontos, hogy fejben mindenki ott legyen.”

– nyilatkozta Dávid Zoltán vezetőedző a mérkőzést követően.

A február közepéig tartó tízcsapatos alapszakaszban mindenki egyszer játszik mindenkivel, a végén a legjobb négy jut az elődöntőbe. A MÁV Előre Foxconn hat mérkőzést követően tizenkét ponttal a bajnokság harmadik helyén áll.

A kék-fehérek nem számíthatnak hosszú pihenőre, az ausztriai tornán szerdán a horvát bajnokságban harmadik helyen álló Mladost Ribola Kastela lesz az ellenfelük.


SK Zadruga Aich/Dob – MÁV Előre Foxconn 3-0 (25-2025-17, 25-22)

Ausztria, Bleiburg

Aich/Dob: Szabó, Horváth, Baioa, Mandilaris, Camino, Gomez. Csere: Kitzinger (liberó), Steiner (liberó), Stosch, Dzenis, Krassnig, Grzegorczyk, Writz. Vezetőedző: Lucio Oro.

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Koci, Boa, Tomanóczy, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Eke, Péter, Fazekas, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

A kiemelt kép illusztráció.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print