Fontos mérkőzések jönnek a MEVZA-ligában

Folytatódik a sorozatterhelés a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata számára. Dávid Zoltán vezetőedző legénysége a hétvégi kecskeméti túra után Ausztriába utazott, ahol a MEVZA Közép-európai Liga keretein belül kedden a hazai Aich/Dob, majd szerdán a Mladost Ribola Kastela együttesével méri össze erejét. 

A tét ezúttal is hatalmas. Mindössze négy összecsapás van hátra az alapszakaszból, így a magyar röplabdázók minden győzelemmel közelebb kerülhetnek ahhoz, hogy bebiztosítsák helyüket a sorozat négyes döntőjében. 

Ehhez a soron következő osztrák ellenfélnek is lesz egy-két szava. Az Aich/Dob eddigi négy találkozójából kettőt megnyert, kettőt pedig elveszített, fontos azonban figyelembe venni, hogy a két kudarcot a MEVZA-liga két veretlen együttese, a Calcit Kamnik és az OK Maribor ellen szenvedte el. 

Szeretnénk bebiztosítani a helyünket a négyesdöntőben ezekkel az ausztriai mérkőzésekkel. A házigazdával játszunk az első nap, amely komoly játékerőt képvisel. Két magyar válogatott röplabdázó is erősíti őket. Nem lesz könnyű összecsapás, de ezen kívül van még hátra három. Mindent megteszünk a sikerért, mert az sem mindegy, hogy a második, harmadik vagy a negyedik helyen kvalifikáljuk magunkat a végjátékra” 

– nyilatkozta Dávid Zoltán.

A MÁV Előre jelenleg öt mérkőzésből négyet megnyerve 12 ponttal áll a tabella harmadik helyén. 

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print