Papírforma siker a szezonnyitón

Három szettben bizonyult jobbnak a bajnoki ezüstérmes MÁV Előre Foxconn a Dunaújvárosnál, a férfi röplabda I. osztály első játéknapján.

A 2023/2024-es szezon első székesfehérvári bajnokiján a MÁV Előre Foxconn a Dunaújvárosi Központi Sportegyesületet fogadta a VOK Sportcsarnokban vasárnap este.

A vendégcsapat szerezte a találkozó első pontját, 9-6-nál azonban már a házigazda állt jobban három egységgel, majd Redjo Koci életerős ütésének köszönhetően 13-7-et mutatott az eredményjelző. Az újvárosi fiatalok hiába küzdöttek lelkesen, a fehérvári fölény tovább duzzadt és végül 25-18-as sikerrel zárult a nyitó játékrész. 1-0

A második etapban sem változott érdemben a játék képe, végig haza erőfölény mutatkozott a pályán. A brazil Dileo feladásából az albán Koci szerezte a tizenkilencedik MÁV-pontot akkor, amikor a DKSE neve mellett mindössze tizenkettő állt. 22-12-nél pedig az addigi legnagyobb különbség alakult ki. Az utolsó három hazai pont sorrendben Boa Szabolcs, Redjo Koci, majd ismét Boa nevéhez fűződött. A MÁV 25-13-ra behúzta a második játszmát is. 2-0

6-3-as hazai fórral nyitottak a csapatok a harmadik szettben,  a csereként beállt Sebestyén Márton ász nyitásával pedig a nyolcadik székesfehérvári pont is megszületett. 12-6-ra, majd 21-11-re is vezetett a MÁV Előre Foxconn, végül pedig 25-16-ra győzött. 3-0

Dávid Zoltán, vezetőedző: „Kötelező győzelem volt. Örülök, hogy a fiatalokat is lehetett játszatni. Nyilván ebből a meccs sok következtetést nem lehet levonni az állapotunkra vonatkozóan. Várjuk a következő mérkőzést.”

MÁV Előre Foxconn — DKSE 3-0 (18, 13, 16)
Székesfehérvár, 203 néző
MÁV: Szabó, Eke, Koci, Boa, Tomanóczy, Pesti. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Fazekas, Dileo, Sebestyén, Péter, Szávai. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
DKSE: Béres, Németh, Kisházi, Gőczi, Juhász, Farkas. Csere: Kuti (liberó), Cserép, Papp, Peredi, Makó, Vadász. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print