Nogula bronzérmes, Csomós és Partics ötödik az Érd Kupán

Három érdi vívó is bejutott a legjobb nyolcba idén az Érd Kupa serdülő és felnőtt szabadidős párbajtőrversenyen. A tizenegyedik alkalommal életre hívott eseménynek ezúttal is az impozáns Érd Aréna adott otthont.

Ritkaságszámba menően tizennyolc páston zajlottak a küzdelmek a 2024. évi Érd Kupán, amelyen a magyar sportolók mellett más nemzetek indulói is megmérették magukat. A többszáz vívó serdülő és felnőtt női, illetve férfi kategóriában csatázott a végső helyezésekért.

A serdülő fiúknál Nogula Mór bronzérmet nyert, míg a felnőtt hölgyeknél Csomós Flóra, a férfiaknál pedig Partics Péter végzett ötödik helyen.

„Az Érd Aréna adottságait kihasználva 18 páston küzdöttek egymással egy időben a vívók. Viszonyításképpen, felnőtt világkupát előfordul, hogy csak 16 páston tudnak megrendezni. Magas létszámokkal találkozhattunk valamennyi versenyszámban, bár a tavalyi rekordtól azért elmaradtunk. Felnőtt szabadidős mezőnyben 104 férfi és 54 női versenyző indult 54 egyesületből. Az Érd Kupa történetében első alkalommal külföldi győztese is lett a versenynek, ugyanis szabadidős női párbajtőrben a ciprusi Mavrikiou diadalmaskodott. A másik három versenyszámban taroltak a szolnoki versenyzők. Serdülő kategóriában 27 fiú illetve, 21 lány vívó nevezett”— értékelt Ujjady Árpád, a Danubius RSC elnöke.

Az eseményről készített további fényképek megtekinthetőek a Danubius Vívás Facebook-oldalon.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print