Danubius-éremeső a vidékbajnokságon

Nyolc érmes, köztük három első helyezést értek el párbajtőrvívóink a szolnoki vidékbajnokságon. Klicsu András és Kukla Balázs mellett a Danubius csapata is megnyerte a versenyt.

Klicsu András a gyermek fiú, Kukla Balázs a kadet férfi, míg a Faragó Balázs, Klicsu András, Pusztai Dániel, Pintér Patrik összeállítású Danubius-csapat a gyermek fiú kategóriában állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Nogula Mór a serdülő fiúknál, a Kukla Balázs, Nogula Mór, Pőtyő Csaba alkotta csapat pedig a kadet férfi versenyszámban lett ezüstérmes.

Harmadik helyezésnek egyéniben Nogula Mór a kadet férfi, Klicsu András az újonc fiú kategóriában örülhetett. Az éremkollekciót két csapat tette teljessé: a Gaál Levente, Klicsu András, Pintér Patrik, Pusztai Dániel alkotta egység az újonc fiúknál, a Nogula Mór, Pásztor Patrik, Pőtyő Csaba és Vukov Mátyás összeállítású négyes pedig a serdülő fiúknál zárt harmadikként.

Gyermek fiú párbajtőr egyéni:
Klicsu András 1. hely
Pusztai Dániel 8. hely

Gyermek fiú párbajtőr csapat:
Danubius RSC 1. hely
(Faragó Balázs, Klicsu András, Pusztai Dániel, Pintér Patrik)

Kadet férfi egyéni:
Kukla Balázs 1. hely
Nogula Mór 3. hely

Kadet férfi csapat:
Danubius RSC 2. hely
(Kukla Balázs, Nogula Mór, Pőtyő Csaba)

Újonc fiú egyéni:
Klicsu András 3. hely

Újonc fiú csapat:
Danubius RSC 3. hely
(Gaál Levente, Klicsu András, Pintér Patrik, Pusztai Dániel)

Serdülő fiú egyéni:
Nogula Mór 2. hely
Pásztor Patrik 5. hely

Serdülő fiú csapat:
Danubius RSC 3. hely
(Nogula Mór, Pásztor Patrik, Pőtyő Csaba, Vukov Mátyás)

„Egy fantasztikus hétvégén vagyunk túl. Úgy gondolom, az eredmények is bizonyítják, hogy nagyszerű teljesítményt nyújtottak versenyzőink. A három nap alatt minden napra jutott dobogós helyezésünk, ráadásul ebből három aranyérem lett. Nem emlékszem, hogy korábban volt-e vidékbajnokság, ami ennyire jól sikerült. Ezen a versenyen a budapesti egyesületek sportolói nem indulhattak, így azért fontos reálisan és helyén kezelni ezeket az eredményeket, viszont mindenképp önbizalmat adhat a júniusi országos bajnokság előtt. Mivel ezen a versenyen főbíróként vettem részt, ezért szeretném megköszönni a pástok végén segítő Veres Máté, Nogula Mór és Pásztor Attila munkáját! Csak így tovább! Hajrá, Danubius!”— értékelt Ujjady Árpád klubelnők.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print