Nem bírtunk a nyíregyháziakkal

Háromszettes vereséget szenvedett a MÁV Előre SC-ST Solar a Fatum-Nyíregyháza vendégeként, a női röplabda Extraliga alapszakasz 12. fordulójában. Sajnos csak a harmadik játszmában tudták megszorongatni ellenfelüket Nagy Fanni vezetőedző játékosai.

Fehérvári ponttal kezdődött a péntek esti bajnoki, de 8-3-nál már öttel állt jobban a házigazda. A folytatásban is nagy fölényben röplabdázott a Fatum, a MÁV nem tudott közel férkőzni hozzá. 17-8-nál már kilenc pont volt a különbség, a szett vége 25-14-es nyíregyházi siker lett. 1-0

A második játszmát az elsőnél is könnyebben hozta a vendéglátó: 4-0-val kezdett, majd 12-3-nál már eldöntötte a lényegi kérdéseket a Fatum. A játékrészt 25-9-re nyerték Lászlop Alexandráék. 2-0

A harmadik etapban, 11-5-ös nyírségi vezetés után időt kért Nagy Fanni, ami után nem változott a játék képe. A következő technikai jellegű szünetnél 16-9 állt az eredményjelzőn, továbbra is a hazaiaknak kedvezve. 19-9 után viszont megtáltosodtak a MÁV Előrés lányok és zsinórban nyolc pontot szereztek, amivel nyílttá tették a harmadik szettet. 19-17-et követően minden esélye megvolt a vendégcsapatnak az egyenlítésre, Tóth Jázmin kétszer is egy pontra zárkóztatta a MÁV-ot, de Annie Ertz is hasonló helyzetbe hozta a Fehérvárt, az egalizálás azonban rendre elmaradt. A játszmát 25-23-ra behúzta a Nyíregyháza, a mérkőzést pedig 3-0-ra nyerte.

A MÁV Előre SC-ST Solar legeredményesebb játékosa Annier Ertz volt tizenkét ponttal. A találkozó krónikájához tartozik, hogy Diana Karnitskaya az első szettben megsérült.

Női röplabda Extraliga alapszakasz, 12. forduló
Fatum-Nyíregyháza – MÁV Előre SC-ST Solar 3-0 (14, 9, 23)
Nyíregyháza, 301 néző. Vezette: Halász, Árpás.
Fatum: Cicic 4, Cepni 12, Belova 7, Jurdza 15, Lászlop 4, Leban 15. Csere: Tóth (liberó), Valentová 6, Kovács-Francesco 2. Vezetőedző: Tomas Varga.
MÁV: Dvoracek 3, Karnitskaya, Narancic, Csabai 2, Szabó, Ertz 12. Csere: Kovács, Borostyán (liberók), Gilfillan 6, Kiss 1, Tóth 7, Szilágyi, Dolotova.

Nagy Fanni: „Nem ismertem rá a csapatra, nem tudom miért játszottunk ennyire dekoncentráltan. Gratulálok a Nyíregyházának, de sajnos azt kell mondjam, hogy nagyobb erőfeszítés nélkül szerezték meg ma ezt a 3 pontot, mivel ellenállást csak a harmadik szettben tanúsítottunk.”

(Fotó: archív)

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print