Négy érdi hokis is bronzérmes a magyar válogatottal

Harmadik helyen zárta az U15-ös és az U16-os magyar jégkorong válogatott is a Riga Kupa nemzetközi tornát. Előbbiben egy, utóbbiban három játékos képviselte a Kárpáti Farkasokat.

A magyar nemzeti csapatok meghívásainak tettek eleget játékosaink az elmúlt hetekben. Az U15-ösök közt Polgár Lázár, az U16-osoknál Molnár Botond, Barna Olivér és Horváth Alex utazhatott el Lettországba, hogy jégre lépjen a Riga Kupa nemzetközi jégkorongtornán.

Mindkét korosztályban remek versenyt hoztak össze a mieink, mindössze egy-egy vereség csúszott be a két csapat mérlegébe, igaz, azzal mindkét esetben a döntőtől estek el. A bronzcsatát azonban a fiatalabb és az idősebb együttes is győztesen zárta, magyar és egyben érdi bronzérmeket gyűjtve.

Riga Kupa (U15), csoportmérkőzések:
Liepaja (lett) – Magyarország 0-3
Magyarország – Ogre (lett) 2-0
Magyarország – Ventspils (lett) 12-0
Red Knights (belga) – Magyarország 0-13
IHS (lett) – Magyarország 0-8

Negyeddöntő:
Magyarország – LT United 2-0

Elődöntő:
Magyarország – HS Riga 0-1

3. helyért
Select Laluna – Magyarország 1-3

„Első alkalommal vehettem részt nemzetközi tornán a korosztályos válogatott tagjaként. A csapat jól összeállt, bár kevés idő volt a felkészülésre. A csoportmérkőzéseket viszonylag könnyen hoztuk. A legjobb nyolcban már nagyobb volt a kihívás. Sajnos a döntőbe jutás nem sikerült, de a bronzmeccset megnyertük. Nagyon örülök, hogy sikerült éremmel hazatérni! 6 ponttal (4 gól, 2 assziszt) tudtam hozzájárulni az eredményhez. Jól éreztem magam és hasznosnak találtam a tornát. Sok új tapasztalatot szereztünk.” – adott értékelést Polgár Lázár, a 15 év alatti válogatott érdi jégkorongozója.

Riga Kupa U16, csoportmérkőzések:
Magyarország – Prizma (lett) 2-1
HK Broceni (lett) – Magyarország 1-5
Magyarország – Észtország 5-2
Hokey Talents (osztrák) – Magyarország 3-5
Magyarország – TuTo (finn) 8-2

Elődöntő:
Ogre (lett) – Magyarország 6-1

3. helyért:
Magyarország – HS Riga (lett) 3-2 (büntetőkkel)

„Nagyon jó lehetőségnek bizonyult ez a torna, kiváló zárás volt a korosztályváltás előtt. Úgy érzem, minden meccsen a maximumomat nyújtottam a nemzetközi porondon.” – nyilatkozta Molnár Botond.

„A legjobbamat adtam minden meccsen. Nagyon élvetem a tornát. Nagyon jó volt új és erős ellenfelek ellen játszani.” – tette hozzá Barna Olivér. 

„Számomra nagyon hasznos volt ez a torna és sokat tudtam tanulni a külföldi csapatoktól. Úgy vélem, jobb játékosként tértem haza. Sajnos a torna második felén már nem tudtam részt venni egy sérülés miatt, de utána is buzdítottam a csapatot a lelátóról és nagyon büszke vagyok, hogy sikerült a harmadik helyet elérnünk.” – zárta az értékelést Horváth Alex.

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Molnár Botond két-két góllal és gólpasszal, Barna Olivér három assziszttal, míg Horváth Alex két gólpasszal járult hozzá a nemzeti csapat eredményességéhez.

Gratulálunk az elért eredményekhez!

(Fotó: Molnár Levente/Polgár Lázár)

Kárpáti Farkasok – Minőségi jégkorong mindenek felett!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print