Megszenvedtek női röplabdázóink a három pontért

Újabb győzelmet aratott a MÁV Előre Foxconn a női röplabda Extraliga alapszakaszában. A fehérvári csapat négy szettben nyert a Diósgyőri VTK ellen idegenben az utolsó előtti fordulóban.

Papíron a bajnokság leggyengébb együttese fogadta a tabella második helyéért harcoló kék-fehéreket, bár egy fordulóval korábban a DVTK kifejezetten szép játékkal kényszerítette öt szettre a BRSE-t. 

A mérkőzés eleje az erőviszonyoknak megfelelően alakult, a MÁV Előre tükörsimán nyerte az első két szettet, a másodikban ráadásul már az is belefért, hogy 9-19-nél a fehérváriak legveszélyesebb játékosa, Maia Dvoracek pihenőt kapjon. 

A könnyed sikerek kissé kényelmessé tették a vendégeket, akik hiába vezettek 19-21-nél és 23-24-nél is, végül elbukták a harmadik játszmát. Látványosan feljavult a DVTK játéka a negyedik felvonásra is, ahol több ízben is előnybe került. A nyerőember végül ismét Dvoracek volt, aki 24-24-nél két pontot ütve lezárta a mérkőzést. 

Az elején jól kezdtünk, aztán a Diósgyőr kifejezetten kemény ellenállást mutatott. Ez jó lehetőség volt számunkra arra, hogy a lányok nehéz szituációban is tapasztalatot szerezzenek. Talán kockázatosnak tűnhet, hogy ennyi játékosnak lehetőséget adtunk, de nekünk hosszútávú célok lebegnek a szemünk előtt, ehhez pedig mindenkinek kell a játékperc az ilyen összecsapásokon. A csapat jól reagált, a cserék jól szálltak be, és végül győztünk, így elégedett vagyok” 

– nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.


Diósgyőri VTK – MÁV Előre Foxconn 1-3 (18-25, 12-25, 26-24, 24-26)

Miskolc, DVTK Aréna

Diósgyőri VTK: Horváth, M. Einarsdóttir, Skoric, Egri K., Hegyi, Prosvirina. Csere: Kundrák (liberó), H. Einarsdóttir, Kalmár, Hollósi, Jovanovic, Egri B. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Andersson, Markovic, Pallag, Orosz, Michalewicz. Csere: Kovács (liberó), Tóth (liberó), Tarr, Király-Tálas, Vacsi, Ventura, Matos, Szabó. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print