Már nem kell sokat várni a MÁV Előre nemzetközi debütálására

A MÁV Előre SC-Foxconn férfi játékosai kilenc másik csapattal mérettetik meg magukat a Közép-európai Liga 2023/24-es szezonjában.

Röplabdázóink november 14. és 16. között Magyarországon, egészen pontosan Tatabányán debütálnak egy torna keretében, ezzel megkezdve a menetelést a Közép-európai Ligában. A hazánkat egyedüliként képviselő férfi együttes ellenfele három horvát, valamint két-két szlovén, szlovák és osztrák gárda lesz. A MÁV Előre első mérkőzését azzal a szlovákiai Komárnóval játssza, amellyel ezen a héten is összecsapott, edzőmérkőzés keretein belül. Ezt követően Mariborban, Bleiburgban és Zágrábban lépnek pályára magyar bajnoki ezüstérmeseink. 

A férfi Közép-európai Liga mezőnye a következő:
MÁV ELŐRE-FOXCONN (magyar)
HAOK Mladost Zagreb (horvát)
TJ Spartak Myjava (szlovák)
MOK Mursa Osijek (horvát)
VCA Amastetten NÖ (osztrák)
OK Calcit Kamnik (szlovén)
Rieker UJS Komárno (szlovák)
OK Ribola Kastela (horvát)
OK Merkur Maribor (szlovén)
SK Zadruga Aich/Dob (osztrák)

Az előző idényben a magyar Extraligában elért második helyezés tette lehetővé Dávid Zoltán vezetőedző csapata számára, hogy a székesfehérvári klub történetében először megmérettesse magát a nemzetközi kupaporondon is. 

A MÁV Előre az osztrák VCA Amstetten NÖ ellen fog küzdeni a férfi Challenge Kupán. A csapatok a legjobb harminckettőbe kerülésért játszanak a Luxemburgban megrendezett eseményen. Az Ausztria elleni mérkőzés első fordulóját október 24-26 között rendezik meg a székesfehérvári Videoton Oktatási Központban, azonban továbbjutás egy oda-visszavágóval dől el. Ennek értelmében a hazaiak október 31 és november 2 között idegenben is pályára lépnek.

Sose hátra, csak előre, bajnok lesz a MÁV Előre!

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print