Magabiztos diadal a Kaposvár elleni Magyar Kupa negyeddöntő előtt

Második győzelmét aratta két nap leforgása alatt a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában vasárnap. Dávid Zoltán vezetőedző együttese négyszettes sikerrel hangolt a Kaposvár elleni, szerdai kulcsfontosságú kupamérkőzésre.

A MÁV Előre Foxconn szombat délután hazai pályán megszenvedett a győzelemért a MAFC-BME ellen. A fehérvári röplabdázók nehezen vették fel a ritmust a téli szünetet követően, és először veszítettek egynél több szettet a bajnoki szezonban. Nem volt azonban idő kielemezni a történteket, a kék-fehéreknek vasárnap már Dunaújvárosban volt jelenése.

A tabella utolsó helyezettje ellen Dávid Zoltán a kezdősor pihentetése mellett döntött. A szombati kezdő hatosból minden játékos a cserepadon kapott helyet. Az első szettben ettől függetlenük a fehérvári együttes kifejezetten magabiztosan játszott. Fazekas Balázs és Boa Szabolcs fontos pontjainak köszönhetően gyakorlatilag az elejétől a végéig vezetve, könnyedén szerezte meg a vezetést. 

A második játszmában már nagyobb ellenállásba ütköztek a vendégek, 9-8-nál még a DKSE vezetett, ekkor azonban újfent átvette az irányítást a MÁV Előre, amely hamar négypontos előnyt dolgozott ki. A különbség ezután csak tovább nőtt, és bár a dunaújvárosiaknak a végén némileg sikerült kozmetikáznia az eredményen, az eredményjelző már 2-0-t mutatott a szetteknél. 

A mérkőzést rengeteg hiba jellemezte. Az első szettben 15-öt, a másodikban 20-at hoztak össze a csapatok. Hasonlóképpen alakult a harmadik felvonás is, melyben 9-8-as hazai vezetésnél már összesen 12 hibánál jártak a felek, ebből hat esetében rontott nyitásnak köszönhetően. A következő percekben úgy tűnt, hogy a MÁV Előre rövidre zárja a párharcot, először négy, majd 20-23-nál három ponttal is vezetett az együttes, a DKSE azonban egy négypontos sorozattal 24-23-ra fordított, majd végül 27-25-ös eredménnyel szépített. 

A dunaújvárosi feltámadásra elsöprő lendülettel válaszoltak a vendégek, 3-7-es vezetésnél pedig Szabó Vilmos vette át Tomas Dileo helyét. Bár ötpontos is volt a kék-fehérek előnye, a DKSE 9-10-nél újra egy egységre csökkentette a különbséget. A MÁV Előre Foxconn újra magasabb fokozatba kapcsolt, ami már soknak bizonyult a dunaújvárosi csapatnak, így végül a tavalyi bajnoki ezüstérmes a kulcsemberei pihentetésével is négyszettes győzelmet aratott.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a MÁV Előre nyitásfogadó négyesütője, Boa Szabolcs lett 27 ponttal. A DKSE-ből Gőczi Dániel 12 pontig jutott.

Örülök, hogy a fiatalok élni tudtak a lehetőséggel, és így volt lehetőségünk pihentetni. Nagyon sok volt a hiba, de ez ilyenkor benne van. A lényeg, hogy megszereztük a három pontot és mindenki egészséges maradt. Most már minden erőnkkel a Kaposvár elleni Magyar Kupa negyeddöntőre készülünk. Mindenki tudja, hogy az lesz az idei szezon eddigi legfontosabb mérkőzése. Reméljük, hogy ismét megtelik a VOK Sportcsarnok, és ugyanolyan fantasztikus hangulatban játszhatunk majd, mint a tavalyi bajnoki döntőn. Most nagy szükségünk lesz a szurkolóinkra

– nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

A MÁV Előre továbbra is az egyetlen veretlen csapat az Extraligában, ahol eddig 9 mérkőzésen 27 nyert és 4 vesztett szett mellett 26 pontot gyűjtött.  Redjo Kociék legközelebb szerdán lépnek pályára a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban, ahol a Magyar Kupa negyeddöntőjében a bajnoki címvédő Kaposvárt látják majd vendégül a párharc első összecsapásán. 

Az idei első hazai férfi szuperrangadóra IDE KATTINTVA vásárolhatsz jegyet. 


DKSE – MÁV Előre Foxconn 1-3 (20-25, 20-25, 27-25, 19-25)

Dunaújváros Városi Sportcsarnok

DKSE: Németh, Vadász, Kisházi, Gőczi, Juhász, Farkas. Csere: Kuti (liberó), Makó, Peredi, Papp. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

MÁV Előre Foxconn: Eke, Boa, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Szabó, Ambrus, Koci, Tomanóczy, Pesit, Janke. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print