Küzdöttek, de pont nélkül maradtak a hölgyek Békéscsabán

Három szettben alulmaradt a MÁV Előre SC-ST Solar az esélyesebb Swietelsky-Békéscsaba ellen idegenben, a női röplabda Extraligában. Ezzel a mérkőzéssel véget ért az alapszakasz a 2022/2023-as szezonban.

A bajnoki összecsapáshoz jótékonysági, labdagyűjtó akció is tartozott, melyhez a házigazdák mellett a MÁV Előre SC-ST Solar is örömmel csatlakozott.

Jól kezdett a MÁV Előre a Békéscsaba otthonában, hiszen az első, hazai pont után 7-4-nél már hárompontos fórt harcolt ki magának. Elsősorban Veselinova Vasileva remekésével viszont fordított a házigazda és 9-7-nél a Békéscsaba állt jobban. 17-11-nél hattal ment Tóth Gábor együttese és ugyan 20-17-nél (is) sikerült közelebb kerülnie ellenfeléhez a MÁV Előrének, 24-17-nél ismét jelentős különbség volt a két fél között. A szettet 25-18-ra nyerte a pályaválasztó. 1-0

A második játékrész 4-3-as hazai vezetésig szorosan alakult, utána viszont zsinórban öt pontot szállítottak a házigazdák és 9-3-ra meglógtak. Sajnálatos módon ebben a játszmában bokasérülést szenvedett a MÁV Előre kanadai légiósa, Haley Gilfillan. 16-6-nál már tíz volt a két csapat közti különbség, ennek ellenére a hajrában közelebb férkőzött Nagy Fanni együttese a csabaiakhoz. Három szettlabdát is hárított a MÁV, többek között Maia Dvoracek két pontjának köszönhetően. Drpa zárta le a szettet 25-21-nél. 2-0

3-0-val nyitottak a viharsarkiak a harmadik felvonásban, 13-8-nál pedig öt ponttal álltak jobban a MÁV Előrénél. 21-11-nél tíz volt a különbség, végül 25-15-tel zárult a játszma. A Békéscsaba összesítésben 3-0-ra nyert az alapszakasz záró fordulójában.

A mezőny, s egyben a MÁV Előre SC-ST Solar legeredményesebb röplabdázója Maia Dvoracek volt húsz ponttal. A fehérvári csapat két győzelemmel és tizenkét vereséggel, kilenc ponttal az utolsó, nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt és innen várja a bajnokság következő szakaszát.

Női röplabda Extraliga alapszakasz, 14. forduló
Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre SC-ST Solar 3-0 (18, 21, 15)
Békéscsaba, 850 néző. Vezette: Sík, Varjasi.
Békéscsaba: Drpa 16, Vasileva 17, Pintér 7, Aktas 5, Mosher 6, Bagyinka 4. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Sinka 1, Tuska, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MÁV Előre: Gilfillan 1, Dvoracek 20, Tóth 5, Csabai 4, Dolotova 3, Ertz 2. Csere: Kovács (liberó), Kiss 3, Szabó 3. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni: „A 3-0-s vereség ellenére úgy gondolom, hogy az elmúlt hetek legjobb teljesítményét nyújtottuk ma. Sokkal fegyelmezettebbek voltunk védekezésben, mint az utóbbi két meccsen és ez nagyon biztató a rájátszásra nézve. Reméljük, a sérülés nem lesz annyira komoly, mint aminek látszott.”

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print