Korcsolya- és bottechnika fejlesztés David Minárikkal

A jégkorong egy dinamikusan fejlődő sportág: aki szakértő szemmel most megnéz egy tíz-tizenöt évvel ezelőtti felvételt, láthatja, hogy mennyivel másképp korcsolyáztak, fordultak, kezelték a botot a játékosok, mint napjainkban. Ezért is fontos az a munka, amit David Minárik végez a Kárpáti Farkasoknál: skill tréningeket tart edzők részére, hogy klubunk lépést tudjon tartani a korral.

„A jégkorongban aki azt mondja, hogy mindenhez ért és mindenben jó, az nem feltétlenül mond igazat. Pontosan ezért van itt David Minárik, aki nemcsak az U16-os csapatot gárdírozza, hanem besegít a fiatalabb korosztályokba is, és a korcsolyatechnikát, illetve a bottechnikát, tehát az úgynevezett skill edzésrészleteket próbálja javítani” – avatott be minket a részletekbe a Kárpáti Farkasok szakmai vezetője, Hegyi Ádám.

„Rendszerbe kell foglalni, hogy mik azok a lépések, amiket követni kell, az egészen kicsi gyerekektől, az U8-tól kezdve a felnőttekig. David nekünk ebben nagy segítségünkre van.”

Ádámtól megtudtuk, hogy Észak-Amerikában vagy Finn-, illetve Svédországban egy skill edzést négyen-hatan tartanak, kifejezetten szintekre bontva tudnak foglalkozni a játékosokkal, fejleszteni őket. 

„Nálunk azért óriási szintkülönbségek vannak minden egyes korosztályban, de ezeket a begyakorolt elemeket próbáljuk mi is gyakorolni folyamatosan. Valaki hamarabb el tudja sajátítani, másnak egy kicsit több idő kell, az tovább gyakorolja, ennek ez a módja.”

Érdekes kérdés, hogy a jégkoronggal megismerkedő gyerkőcök hány éves korukra érik el azt a szintet, amikorra már nemcsak magabiztosan, de jól is tudnak korcsolyázni. Nos, ahogy a mondás is tartja: jó pap holtig tanul.

„Nem lehet ilyet meghatározni, mivel még a felnőttek számára is tartanak úgynevezett power skating edzéseket” – válaszolta Hegyi Ádám.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print