Jövő héten rajtol a női röplabda Európa Liga, Békéscsabán kezdünk Grúzia ellen

MRSZ sajtotajekoztato total

Szerdán sajtótájékoztatót tartott a Magyar Röplabda Szövetség, amelynek fő témája a jövő héten kezdődő női Európa Liga volt, amelyen a 28 év után az idei Európa-bajnokságra kijutó válogatottunk is részt vesz.

A mieink három ellenféllel idehaza, kettővel pedig idegenben találkoznak: előbb Békéscsabán fogadják Grúziát, majd Törökországban, Ankarában vendégeskednek. A következő két hétvégén, Érden Görögországgal és Izraellel mérkőznek meg, végül Lengyelországba utaznak. Minden alkalommal két mérkőzést játszanak egymással a válogatottak, a hazai mérkőzéseket az M4 televízió élőben közvetíti.

ludvig zsolt jan de brandt 3

Ludvig Zsolt, az Európa Liga szervezőbizottságának elnöke elmondta, hogy az Európa Liga az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) második legjelentősebb válogatott sorozata, s ennek tükrében, idén már sokkal komolyabb előírásoknak kell megfelelnie a rendezőknek, mint korábban. A szövetségben uralkodó állapotok ellenére – köszönhetően az MRSZ támogatóinak – minden feltétel adott a válogatott felkészüléséhez és a sikeres Európa Liga rendezéshez.
„Reményeink szerint sikerrel veszi a csapat az alapszakaszt, s tovább tud jutni az elődöntőbe, amelyet Szombathelyen rendezünk majd, s amennyiben sikerül a döntőbe kerülést is kiharcolni, úgy az a mérkőzés mindenképpen Budapesten lesz látható.”

Jan De Brandt szövetségi kapitány arról beszélt, hogy a női válogatott négy hónapos Eb-felkészülése során már a második fázisnál tart a csapat, amely közvetlenül az Európa Ligában való sikeres szereplést szolgálja. A legfontosabb azonban a sikeres Európa-bajnoki szereplés lesz.
„Emellett három fontos célunk van: egyrészt a játékosok egyéni fejlesztése, másrészt az, hogy igazi ütőképes csapatot tudjunk alkotni belőlük, harmadrészt pedig, hogy szeptember végén ne álljon majd le ez a fejlődés, hanem tovább tartson az előrelépés és sikerrel szerepeljünk a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkön is.”

liliom rita sandor renata 1

Liliom Rita csapatkapitány elmondta, hogy leszámítva a nagy hőséget, a csapatnak nagyon jó a hangulata, igazi közösséggé formálódott a keret, amelynek tagjai szeme előtt csak egy cél lebeg, a minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplés.

Sándor Renáta, a jelenlegi legeredményesebb magyar játékos arról beszélt, a válogatottnak fontos a sikeres Európa Liga szereplés, de az csak a része a kontinenstornára való felkészülésnek. Igazából majd ott kell csúcsformában lenni.
„Már az is nagy siker, hogy kijutottunk az Eb-re, de szeretnénk továbbjutni a csoportból, onnantól kezdve pedig minden egyes további mérkőzés már hab lenne a tortán.

Pecsuvácz Péter sajtófőnök felhívta a figyelmet az Európa Liga újonnan induló magyar weboldalára (roplabdaeuropaliga.hu), amelyen megtalálható minden fontos információ és eredmény, kiszolgálva ezzel a szurkolókat és az újságírókat. A hat Európa Liga mérkőzésre már megkezdődött az online-jegyárusítás is, amely a verseny már említett honlapján keresztül is elérhető. A jegyek amúgy 1500 forintba kerülnek, diákok és nyugdíjasok számára 1000 forintért váltható meg, viszont azért, hogy a gyerekek számára minél könnyebben elérhetőek legyenek a találkozók, 14 év alattiak számára a belépés ingyenes.

pecsuvacz peter ludvig zsolt jan de brandt liliom rita sandor renata

Felhívjuk a kollégák figyelmét, hogy az Európa Liga mérkőzések látogatásához sajtóakkreditáció szükséges, ebbéli igényeiket mindig az aktuális fordulót megelőző szerda délig adhatják le a media@hunvolley.hu email-címre.

EURÓPA LIGA MÉRKŐZÉSEK
Augusztus 1., szombat
20:30 Magyarország–Grúzia (Békéscsaba)
Augusztus 2., vasárnap
18:30: Magyarország–Grúzia (Békéscsaba)
Augusztus 7., péntek
19:00 Törökország–Magyarország (Ankara, Törökország)
Augusztus 8., szombat
19:00 Törökország–Magyarország (Ankara, Törökország)
Augusztus 15., szombat
20:30 Magyarország–Görögország (Érd)
Augusztus 16., vasárnap
18:30 Magyarország–Görögország (Érd)
Augusztus 22., szombat
20:30 Magyarország–Izrael (Érd)
Augusztus 23., vasárnap
18:30 Magyarország–Izrael (Érd)
Augusztus 28., péntek
20:00 Lengyelország–Magyarország (Zawiercie, Lengyelország)
Augusztus 29., szombat
20:00 Lengyelország–Magyarország (Zawiercie, Lengyelország)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print