Jessica Ventura: A MÁV Előrével visszatérhetek a legmagasabb szintre

A Vezsenyi Adrienn helyére érkező Jessica Ventura személyében télen új igazolással erősített a MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapata. A brazil feladó-átló örül, hogy visszatérhetett Magyarországra, és alig várja, hogy megszerezze első pontját a fehérvári együttesben. 

Jessica Ventura eddigi karrierje során öt országban gyűjtött címeket és tapasztalatokat. Brazíliából először Olaszországban tette próbára tudását az Omia Cisterna, illetve a Sigel Marsala csapataiban, majd Svájcba vette az irányt, ahol az Sm’Aesch Pfeffingen játékosaként a 2018/19-es szezonban a nemzeti bajnokságban, kupában és szuperkupában is ezüstérmet nyert. Utóbbi sorozat döntőjében kiérdemelte a legjobb játékosnak járó címet is. 

A 32 éves röplabdázónak Magyarország sem lesz ismeretlen terep. A 2019/20-as szezonban a Jászberény csapatában vitézkedett, mellyel a Magyar Kupában a negyedik helyen végzett. Pályafutásában ezt követően két és fél éves ciprusi kaland következett. A szigetországban a Property Gallery Apollon színeiben bajnokságot és kupát nyert. 

„Az Extraligára akkor figyeltem fel, amikor egyszer egy magyar csapat ellen játszottam a CEV Kupában. A bajnokság folyamatosan fejlődik, idén pedig különösen kiélezett a verseny. Négy éve már volt alkalmam Magyarországon játszani, akkor azonban a koronavírus-járvány miatt félbeszakították a bajnokságot. Különleges számomra ez az új fejezet a karrieremben, hiszen nemcsak az országba, hanem a pályára is hosszú idő után térhetek vissza. Kilenc hónapot vártam erre a pillanatra. A MÁV Előrével visszatérhetek a legmagasabb szintre. Alig várom, hogy megszerezzem az első pontomat” 

– nyilatkozta a fehérvári női csapat legfrissebb szerzeménye. 

Lukasz Przybylak, a kék-fehérek vezetőedzője nagy reményeket fűz Jessica Venturához.

„Tapasztalt, elképesztő munkamorállal rendelkező játékos. Pozitív energiát hozott az öltözőbe, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat tud majd segíteni nekünk a céljaink elérésében. Szüksége van még egy kis időre, hogy formába lendüljön, de bízom benne, hogy ez időben sikerülni fog. Örülök, hogy bízik a projektünkben, és úgy döntött, hogy csatlakozik a MÁV Előréhez” 

– mondta a lengyel szakember. 

Távozó is volt a tél folyamán a MÁV Előrénél, Vezsenyi Adrienn a Röpke SE Kecskemét csapatában folytatja a szezont.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print