Férfi bajnoki rangadó a VOK Sportcsarnokban

A hétközi MEVZA-liga mérkőzéseket követően bajnoki rangadóval folytatja férfi röplabdacsapatunk. Az Extraliga alapszakaszában a tabellán harmadik helyen álló Debreceni EAC érkezik a székesfehérvári VOK Sportcsarnokba szombaton.

A tavaly év végi nemzetközi összecsapások miatt a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda együttesének rendkívül sűrű a programja. Dávid Zoltán vezetőedző legénysége január 6. és január 24. között nyolc mérkőzést játszott, vagyis durván 2,5 naponta pályára lépett. 

Az erőltetett menetben két vereség csúszott be a fehérvári csapatnak. A bajnoki címvédő FINO Kaposvár a Magyar Kupában, az osztrák Aich/Dob pedig a MEVZA Közép-európai Ligában győzte le a kék-fehéreket. Az utóbbi nemzetközi sorozatban szerdán a horvát Mladost Ribola Kastela ellen újabb győzelmet arattak, így karnyújtásnyi közelségbe került a négyes döntő.

Az Extraligában Redjo Kociék továbbra is veretlenek, a soron következő ellenfél azonban az eddigi legnagyobb kihívást jelentheti a hazai pontvadászatban. A Debrecen az idei szezonban eddig csupán háromszor szenvedett vereséget. A Kaposvár mellett a Szeged és az utóbbi időben megtáltosodott MAFC tudta csak felülmúlni. 

„Nem rossz csapat a Debrecen, de a hazai bajnokságban mindenképp győzelemre számítok a fiúktól. A VOK Sportcsarnokban ráadásul, a saját szurkolóink előtt nem is lehet más a célunk. Pesti Marcit továbbra is nélkülöznünk kell betegség miatt. Hiányzik az öltözőből, de képeseknek kell lennünk a pótlására. Ez most egy nagyon sűrű időszak. Sok a mérkőzés, ezért több hangsúlyt helyezünk a konditermi és technikai edzésekre, hogy az izmok tónusban legyenek és elkerüljük a sérüléseket” 

– nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője az összecsapás előtt. 

A MÁV Előre Foxconn – DEAC Extraliga találkozót szombaton 18 órakor rendezik a VOK Sportcsarnokban. Jegyek IDE KATTINTVA, valamint az összecsapás előtt, a helyszínen vásárolhatók. 

A mérkőzést a Hunvolley.TV élőben közvetíti. 


Férfi röplabda Extraliga alapszakasz

2024.01.27. szombat 18:00, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn – Debreceni EAC

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print