Európa legjobb utánpótlás nevelő klubjai között

A legjobb négy közé választották a Kárpáti Farkasokat Európa legjobb jégkorong utánpótlás nevelő klubjai között. Június 15-én eldől, hogy ki nyeri a The Kånken Youth Retention Awardot 2022-ben.

A The Kånken Youth Retention Award fiatal történetében először fordult elő, hogy magyar jégkorongklub bejutott a legjobb négy közé és versenyben van a végső győzelemért, továbbá a tízezer eurós támogatásért. Az Európai Jégkorongklubok Szövetsége és a svájci székhelyű Fenix Outdoor vállalat által létrejött díjat évente ítélik oda egy olyan európai jégkorong ifjúsági programnak, amely a társadalmi felelősségvállaláson és a résztvevők magas megtartási arányán keresztül hangsúlyozza a fenntarthatóságot.

„Nagyon örülünk, hogy nemzetközi szinten felfigyeltek a munkánkra. Már a legjobbak közé jutás is nagy elismerés, a végső siker pedig hab lenne a tortán. Nap mint nap azon dolgozunk, hogy tovább fejlődjünk, hogy lépésről lépésre haladjunk azon az úton, amit néhány évvel ezelőtt, az Érdi Jégcsarnok átadásakor megkezdtünk.” – nyilatkozta Nagy Attila, a Kárpáti Farkasok sportmenedzsere.

Az érdi Kárpáti Farkasok mellett a svájci EV Zug Nachwuchs, a finn Junior Pelicans és a svéd Troja-Ljungby került be a legjobb négybe 2022-ben. A végső győztes kilétére június 15-én derül fény. 2021-ben a cseh Pilsen Wolves, 2020-ban pedig az osztrák EC-KAC Klagenfurt részesült az elismerésben.

Kárpáti Farkasok – Minőségi jégkorong mindenek felett!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print