Erős alapokon áll a Kárpáti Farkasok utánpótlása

Hatvan gyermekkel dolgozta végig az idényt Csibi József, a Kárpáti Farkasok U8-as korosztályának vezetőedzője, aki a játékosok fejlődésével és teljesítményével is elégedett volt a mögöttünk hagyott évadban. A korosztály vezetőedzőjével beszélgettünk.

Sok tornán vett részt, emellett a létszám is jelentősen nőtt a Kárpáti Farkasok U8-as korosztályánál. Hogy zárult a mögöttünk hagyott idény?
Nagyon jó szezont zártunk, hatvan körüli létszámmal dolgoztunk és sok tornán vehettünk részt, ráadásul az idény második felében már a legerősebb ellenfelekkel tudtuk összemérni tudásunkat. Nagyon jól helyt álltunk és felvettük a versenyt a nagyobb klubokkal. Megtörtént a korosztályváltás, melynek köszönhetően huszonkét gyermeket tudtunk feladni az U10-es korosztályba és hat-hét gyermek annyit fejlődött, hogy az U10-es korosztály első felében helyezkedik el képességei alapján.

Mennyire sikerült megvalósítani a szezon előtt kitűzött célokat?
Több probléma is volt, de a koronavírus-járvány ellenére az elmúlt két évben még többen jöttek hozzánk, szóval elég népszerű lett a környéken ez a sportág és egy nagyon jó létesítményben, kiváló körülmények között dolgozhatunk. Amikor elkezdtük a szezont, kicsit féltünk, mert nem tudtuk, mire számíthatunk, pláne, hogy ez a legnehezebb korosztály, mivel itt négytől nyolc éves korig vannak a gyermekek, akikkel emiatt nem egyszerű dolgozni sem, mert a négyéves nem tudja azt csinálni, mint a nyolcéves. Szóval nálunk nagy a szórás, míg a felsőbb korosztályokban ilyen szempontból könnyebb dolgozni, mert csak egy év van a gyermekek között, de összességében egy egész jó szezont zártunk. Sok tornán voltunk, sikerült eljutnunk a Steel Bulls Cup nemzetközi tornára is, ahol szerintem az első nap megilletődtek és nem úgy mentek, mint amire számítottam, de a második nap már egész jó volt.

Mennyire lehet képességek szerint kialakítani a csapatokat ebben a korosztályban? Tudjuk, hogy a kék, a sárga és a piros bajnokságban is ott van a Kárpáti Farkasok.
Arra törekszünk, hogy  Hoki Suli programból már úgy érkezzenek a gyermekek, hogy álljanak a lábukon. Mivel már öt éves kortól lehet versenyeztetni a gyermekeket, vannak különböző szintű tornák, ahol olyanok vesznek részt, akik nem rég vannak leigazolva, van a B-kategória, ami középmezőnynek számít és van a kék bajnokság, ahol a nagy klubok versenyeznek. Az idény felétől már mi is kék tornákon vettünk részt és sok hazai eseményt is tudtunk rendezni. Összességében elégedett vagyok a teljesítménnyel és a gyermekek mennyiségével. Most nagyon sok a kicsi játékos, akik még két-három év, mire elérik az A-szintet, ez alapján is folyik az edzésmunka, hiszen aki két-három éve itt van, mást csinál, mint a legkisebbek. Utóbbiaknál több a játékos feladat, egyszerű gyakorlat, hiszen itt az a cél, hogy stabilak legyenek a jégen és megszeressék a sportágat.

Megtörténtek a korosztályváltások és többen csatlakoztak az U10-esekhez. Mennyire volt jellemző, hogy valaki az U8-asoktól felversenyez a nagyobbak közé?
Annak a híve vagyok, hogy aki nagyon ügyes, azt vigyük fel a nagyok közé, hogy kipróbálja magát, de vallom, hogy mindenki a saját korosztályában játsszon. Hat-hét gyermeket sikerült úgy feladni, hogy ott meg is állja a helyét a csapat elejében. Remélem, hogy ebben a tempóban tudjuk folytatni a megkezdett munkát. Ősszel folytatódik a Hoki Suli Program, ahol próbáljuk befogni az ügyesebb gyermekeket, de fontos, hogy a gyermeket is érdekelje és szeresse csinálni, mert volt rá példa, hogy a szülő sokkal jobban akarta, mint a gyermek. Ezért azt javasoljuk, hogy ebben a korban még másik sportágakat is próbáljanak ki, hogy megtalálják azt, melyben jól érzik magukat.

Kárpáti Farkasok – Minőségi jégkorong mindenek felett!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print