Együttműködés a sikeres világbajnoki szereplés érdekében

ilyes lacza egyuttmukodes

Sport coach team segíti a jövőben a Magyar Kempo Szövetség munkáját. A mentális felkészítés legalább annyira fontos, mint a fizikai – ezt vallja Ilyés Gyula, aki számos olimpikonnal dolgozott már együtt.

2014. április 25. és 27. között Magyarországon rendezik a XI. Kempo Világbajnokságot, melynek a magyar sportági szövetség lesz a házigazdája. Lacza Ádám Illés elnök azt szeretné, ha az idei vb-n elért összetett második helyet jövőre is sikerülne megszerezni, vagy akár azt túlszárnyalva a földkerekség legjobbjaként zárni a rangos viadalt.

„Fontos, hogy továbbra is a világelithez tartozzunk. Azzal, hogy mi kaptuk a rendezés jogát, elismerték a munkánkat, ugyanakkor egy újabb nagy feladatot is kaptunk, aminek a tudásunk legjavát adva szeretnénk megfelelni. Nekünk, vezetőknek a szervezés és rendezés lesz komoly erőpróba, a sportolóknak pedig az eredményes versenyzés. Utóbbi miatt döntöttünk úgy, hogy a mentális felkészítést is fontos tényezőként kezeljük, amire fel is kértünk egy erre szakosodott, már bizonyított csapatot Ilyés Gyula vezetésével.”- mondta Lacza Ádám Illés elnök, az együttműködési megállapodásról.

A kempo szakmai felkészítés mellé párosul mostantól a mentális tréning, mely a dzsúdós berkekben már ismert és elismert Ilyés Gyula, valamint a business coach-ként dolgozó felesége, Ilyés-Doubecz Dorottya közreműködésével valósul meg. A veresegyházi dzsúdóklub vezetőjének nevét egyre többen kapcsolják össze az úgynevezett sport coach tevékenységgel, ami a sportolók szellemi felkészítését jelenti. Ilyés Gyula nem ma kezdett ezen a területen, egyik legismertebb „tanítványa” Kucsera Gábor világ- és Európa-bajnok kajakozó, akinek az elmúlt egy év során rengeteget segített annak érdekében, hogy kikerüljön az életét sújtó hullámvölgyből, s újra egy önbizalomtól duzzadó, sikeres ember legyen a sport- és magánélet terén egyaránt.

„Korábban már dolgoztam a Magyar Kempo Szövetség segítőjeként, s az óta is szívügyemnek tekintem a magyar kempo sportot. Ezért is szerettem volna ezt a feladatot, mert ha sikerül hatnom a sportolók „fejére”, akkor a 2014. évi hazai rendezésű világbajnokságon hatalmas győzelmeket ünnepelhetünk közösen, ez pedig felemelő érzés lenne.” – árulta el Ilyés Gyula, hogy mi motiválja az együttműködésben. „Véleményem szerint 50%-ig fejben dől el, hogy egy sportoló miként teljesít a pályán, legyen szó tatamiról, vízről vagy akár futballpályáról. A kempo mostantól azon kevés nem olimpiai sportágak közé tartozik, mely alkalmaz sport coach-ot, s reményeim szerint ez az eredményekben is meglátszik a jövőben.” – tette hozzá Ilyés, aki feleségével csapatot alkotva közösen edzik szeptembertől a harcosokat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print