Dupla mérkőzéssel nyitja az évet férfi csapatunk

Kőkemény hétvége vár a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapatára, amely az Extraliga alapszakaszában két nap alatt két mérkőzést játszik, két helyszínen. Az újévi túrára ráadásul csak néhány nappal a kulcsfontosságú, Kaposvár elleni Magyar Kupa negyeddöntő előtt kerül sor. 

Az MEVZA Közép-európai Ligában és a CEV Challenge Kupában bemutatott menetelésük miatt a kék-fehéreknek a hazai sorozatokban felgyűltek a mérkőzések, melyeket rövid idő alatt kell lejátszaniuk. Így fordulhatott elő, hogy most hétvégén kétszer kell pályára lépniük gyors egymásutánban. Bár legutóbbi három nemzetközi találkozóján nem tudott nyerni, a MÁV Előre jó helyzetből kezdi az évet. Dávid Zoltán vezetőedző együttese az Extraligában eddig mind a hét mérkőzését megnyerte, és még a Magyar Kupában sem talált legyőzőre. 

Az erőltetett menet szombat délután 14 órakor kezdődik a fehérvári röpisek számára, akik elsőként azt a MAFC-BME csapatát fogadják a VOK Sportcsarnokban, amelyet a második fordulóban idegenben 3-0-s eredménnyel múltak felül. A budapesti csapat a bajnokságban az első hét mérkőzéséből hatot elbukott, azóta azonban magára talált, és a legutóbbi négy összecsapását behúzta.  

A kettő közül a vasárnapi találkozó tűnik könnyebben abszolválhatónak. Redjo Kociék 17 órától lépnek majd pályára idegenben, a tabella utolsó helyén álló DKSE ellen, amely eddig egy pontot gyűjtött és mindössze három szettet nyert az Extraliga alapszakaszában. 

Mivel december 21-e óta nem játszottunk, valószínűleg ez a két összecsapás még jól is jön, hogy ráhangolódjunk a Kaposvár elleni kupameccsre. Az elmúlt pár hónapban elég sűrű volt a programunk, hozzászoktunk ehhez a terheléshez, így nem aggódom a fiúk miatt. Ismét mindenki lehetőséget fog kapni a bizonyításra. Most a ritmus visszahozatala a legfontosabb” 

– nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a hétvégi mérkőzéseket megelőzően. 

Férfi Extraliga alapszakasz

2024.01.06. szombat 14:00, Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn – MAFC-BME

2024.01.07. vasárnap 17:00, Dunaújváros Városi Sportcsarnok

DKSE – MÁV Előre Foxconn

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print