Drámai végjáték után egy pontot szereztünk

3-2-re alulmaradt a MÁV Előre SC-ST Solar a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen, a női röplabda Extraliga alapszakasz 8. fordulójában. A két fél őszi összecsapásához hasonlóan ezúttal is az ötödik szett döntőtt a balatonfürediek javára.

2-1-es vezetéssel kezdte a MÁV a találkozót, 8-5-nél azonban már hárommal mentek a balatonfürediek. 17-14-nél is három volt a különbség a két csapat között, ezután viszont zsinórban három pontot szerzett a házigazda és egyenlített. Sőt, 19-18-nál ismét előnybe került, a következő támadással pedig két pontra növelte a fórt. Diana Karnitskaya eredményes játéka után a négy is meglett, majd a szettsiker is összejött 25-20-nál. A hajrában az eredményes támadások mellett remek mezőnymunkát is láthattak a szurkolók hazai oldalon. 1-0

A második szett is bőven tartogatott izgalmakat, mindkét fél rendesen megküzdött a labdákért és a pontokért. A Szent Benedek RA előnyben röplabdázott a játszma jelentős részében, s hiába volt esélye a MÁV-nak az egyenlítésre a hajrához érve, a vendégek összpontosítottak jobban és nyertek 25-21-re. 1-1

A harmadik játszmát 6-4-gyel nyitotta Nagy Fanni csapata, majd a vendégek percei következtek és rövid idő után, 9-6-nál már ők álltak jobban. Ezután időt is kért a fehérvári vezetőedző. A szünet nem segített, 17-10-nél héttel állt jobban Emilov Michailov gárdája. Sokáig úgy tűnt, simán hozza a szettet a Balatonfüred, de Csabai Szonjáék nem így gondolták és 22-20 után jó esély mutatkozott akár az egyenlítésre is. Az utolsó percekben a vendégek akarata érvényesült és 25-21-nél lezárták az etapot. 1-2

A negyedik etap kezdeti nehézségei után varázslatos perceket láthatott a publikum: Elvita Dolotováék nem csupán ledolgozták hátrányukat, hanem 14-8-nál tetemes előnyre is szert tettek. A végjátékban faragott hátrányából az SZBRA, sőt, 25-25-nél egált mutatott az eredményjelző. Az utolsó két pontot azonban a MÁV szerezte és 27-25-re megnyerte a szettet, egyúttal egyenlített. 2-2

Az ötödik, döntő játékrész minden korábbinál nagyobb csatát és több izgalmat hozott. Felváltva vezetve jutottak el a csapatok az utolsó pontokig. A MÁV szett- és meccslabdákat is kiharcolt, de nem tudott élni velük. Ellenben Orosz Biankáék igen, 17-15-re nyert a Balatonfüred és 3-2-re győzött a mérkőzésen. A MÁV Előre egy ponttal gyarapodott.

A mezőny és egyben a házigazda legeredményesebb játékosa az Annie Ertz mellett szintén debütáló Maia Dvoracek volt harmincöt ponttal.

Női röplabda Extraliga alapszakasz 8. forduló
MÁV Előre SC-ST Solar — Szent Benedek RA 2-3 (20, -21, -21, 25, -15)
Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Selega, Kiss Z.
MÁV: Gilfillan, Dvoracek, Karnitskaya, Tóth, Csabai, Dolotova. Csere: Kovács (liberó), Szabó, Ertz. Vezetőedző: Nagy Fanni.
SZBRA: Szerényi, Stijepic, Orosz, Jankovic, Koleva, Herbin-Baker. Csere: Fáth, Balogh (liberók), Lekic, Sólyom. Vezetőedző: Emilov Michailov.

Nagy Fanni: „A vereség ellenére nagyon büszke vagyok a lányokra, hatalmasat küzdöttek! Az újonnan érkezett játékosokkal még csak a héten tudtunk edzeni. Most talán a kicsivel összeszokottabb csapat tudott nyerni. De így is fontos egy pontot szereztünk.”

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print