Challenge Kupa: a legjobb nyolc közé kerülés a tét

Eddigi legnehezebb párharcára készül a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata a CEV Challenge Kupában. A székesfehérvári együttes az európai kupasorozat nyolcaddöndőjében a spanyol Pamesa Teruel alakulatával csap össze. Az első mérkőzést Spanyolországban rendezik szerda este, míg a visszavágóra nyolc nappal később, a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban kerül sor. 

A magyar Extraligában tavaly újoncként ezüstéremig menetelő MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Challenge Kupában lépett ki az európai porondra októberben. Akkor az osztrák VCA Amstetten csapatát búcsúztatta szettveszteség nélkül. Azóta a svájci Volley Näfels is a rendületlenül menetelő kék-fehérek áldozatául esett, így Dávid Zoltán vezetőedző legénysége már a sorozat nyolcaddöntőjében léphet pályára.

A MÁV Előre Foxconn kiváló formában várja a párharcot. A klub férfi röplabdázói idén 17 mérkőzésből 16-ot megnyertek. A sikerek közül négyet a Challenge Kupában, ötöt pedig a MEVZA Közép-európai Ligában értek el. Idei egyetlen vereségüket épp az utóbbi bajnokságban szenvedték el a OK Maribor ellen Szlovéniában, múlt hét csütörtökön. 

A magyar csapat számára a következő ellenfél a Challenge Kupában talán az idei eddigi legnagyobb kihívást jelenti. A játékosoknak egyszerre kell majd megmutatniuk, hogy a nemzetközi sorozatok miatti rengeteg utazás és a legutóbb elszenvedett vereség nem zökkentette ki őket, valamint hogy fel tudják venni a versenyt a spanyol bajnokság tavalyi bronzérmesével.

A Pamesa Teruel keretét több spanyol válogatott kerettag mellett kolumbiai, argentin és mexikói légiósok erősítik. Máximo Torcello vezetőedző együttese a szezonban egyelőre nem tud kiegyensúlyozottan teljesíteni. A spanyol bajnokságban 6 győzelem mellett 5 vereség a mérlege, míg a Challenge Kupában az előző fordulóban a szlovén Panvita Pomgrad elleni odavágón is megérintette a kiesés szele. A 3-1-es idegenbeli kudarcot végül elsöprő hazai siker követte.

A játékosok frissek, motiváltak. Alig várják a mérkőzést. Természetesen győzni jöttünk Spanyolországba, nem is lehet más a célunk. Úgy gondolom, hogy a Teruel hasonló szinten van, mint mi. Fegyelmezetten kell játszanunk és ki kell küszöböljük azokat a hibákat, amik általában becsúsznak. Jellemzően több mint húsz hibánk van mérkőzésenként. Ha ezt akár a szerváknál tudjuk csökkenteni, de ugyanúgy kockáztatunk, mint a Maribor ellen, akkor minden esélyünk megvan a sikerre” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzés előtt.

A Pamesa Teruel – MÁV Előre Foxconn nyolcaddöntő első mérkőzését december 13-án 19:30-kor játszák Spanyolországban. A visszavágót december 21-én 16:15-kor rendezik a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. 

A magyarországi kupaeseményre a jegyértékesítés a Jegymester.hu oldalon zajlik.


CEV Challenge Kupa – a nyolcaddöntő visszavágó

MÁV Előre Foxconn – Pamesa Teruel

Időpont: 2023. december 21., csütörtök 16:15

Helyszín: Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok

Jegyvásárlás: Jegymester.hu

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print