Visszatér a pályára az Európa-liga-győztes Király-Tálas Zsuzsanna!

A többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, 130-szoros válogatott, Európa-liga-győztes és Európa-bajnoki résztvevő feladó sok év távollét után ismét játékosként segíti a MÁV Előrét.

A székesfehérvári születésű és nevelésű röplabdázó fiatalon, 13-14 éves korában bemutatkozott a női NB I-ben, majd az Extraligában. Az édesanyja, Fésüs Irén kezei alatt pallérozódó feladó tagja volt a 2010-ben 4. helyen zárt felnőttcsapatnak, ami a MÁV Előre addigi történetének legnagyobb sikere volt ebben a sportágban. Később eligazolt a városból, hogy szakmailag a csúcsra érjen, hazai és nemzetközi szinten is letegye a névjegyét. Pályafutása során a BSE, a Vasas, a Békéscsaba és a Kaposvár szerelését is magára húzta, továbbá a légiós életbe is belekóstolt Lengyelországban. Király-Tálas Zsuzsanna tavaly ősszel tért vissza a MÁV Előre SC-hez, de akkor másodedzőként vette ki a részét a munkából. Azóta a város büszkesége édesanya lett, a következő szezontól pedig már újult erővel, játékosként tér vissza a hazai röplabdázás vérkeringésébe.

„Őszintén elképzelni sem tudtam volna jobban a terhességem időszakát és nagyon örültem, hogy adódott ez a lehetőség másodedzőként az előző szezonban. Sok mindent máshogy látok azóta, megtanultam, hogyan viszonyuljak a mai generációhoz és ebben segítségemre volt Nagy Fanni is. Anyaként az életem teljesen felborult, s bár úgy terveztem, hogy legalább az első három hónapot röplabda nélkül töltöm, végül úgy alakult, hogy előbb vissza kellett állnom a sorba és segíteni a klubnak. Egyrészt a benmaradásban, másrészt a következő szezon csapatának kialakításában és az igazolásokban. Nem nagy túlzás azt mondani, hogy több játékos is az én személyem miatt választotta a MÁV Előrét. Természetesen ehhez kellett az is, hogy miután 2011-ben elmentem, legyenek emberek, akik azért dolgoztak, hogy a városban a női röplabda egyáltalán életben maradjon. Hálás vagyok ezért, s most már közösen tudunk azon tevékenykedni, hogy újra legyen minőségi női röplabda Székesfehérváron” — kezdte Király-Tálas Zsuzsanna.

„Szerencsére Anyukám is visszatért a klubhoz, így ez nagy segítség nekem a kislányom szempontjából is. Remélem, sokat tud majd segíteni, mert szükség van rá. A játék nagyon-nagyon hiányzik, főleg azért, mert a háttérben nagyon sokat dolgoztam és rájöttem, mennyivel egyszerűbb a pályán teljesíteni. Olyan stáb lesz mögöttem, illetve a csapat mögött, amely profin fogja tudni koordinálni akár az én visszatérésem, akár az együttes kondícióját és rehabját. Bízom benne, hogy minden rendben lesz a fizikális részt nézve, mert úgy gondolom, a technikai dolgokkal nem lehet gond több, mint tíz év profi sport után. Jelenleg is külön dolgozom, mindig konzultálok az erőnléti edzővel és lépésről lépésre építem magam, hogy a felkészülés kezdetére minden rendben legyen” — zárta a 2015-ben Európa-ligát is nyert feladó.

Jó munkát, sok sikert kívánunk!

Sose hátra, csak előre, bajnok lesz a MÁV Előre!

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print