Utánpótlás körkép (2020. 10. 11.)

Valamennyi csapatunk szombaton lépett pályára az országos bajnokságokban. Az U21-es férfi alakulat hazai pályán nyert, a 17 év alatti lányok felemásan teljesítettek, az U17-es fiúk viszont nem tudtak győzni idegenben.

A MÁV Előre Röplabda Akadémia 21 év alatti férfi csapata az NB II-ben fogadta a Veszprémet hazai pályán, a Jáky iskolában. A háromszettes mérkőzésen magabiztos sikert arattak Hortobágyi Viktorék. Érdekesség, hogy vezetőedzőként ezen a találkozón debütált Kholman Norbert, az NB I-es gárda játékosa.

Férfi NB II Nyugat csoport, 1. forduló:
MÁV Előre Röplabda Akadémia – Veszprém RK U21 3:0 (12, 14, 19)
A MÁV kerete: Arató, Tóth K., Hortobágyi, Kerék, Takács, Balogh, Füzék, Lukács. Vezetőedző: Kholman Norbert.

A 17 év alattiak országos bajnokságának első osztályában Gazsi Péter alakulata Szegeden lépett pályára a 2. fordulóban. A fehérvári srácok egy szettet ugyan nyertek az első mérkőzésükön, összességében azonban két vereséggel zárták a napot.

Buzek László U17 Férfi Országos Serdülő Bajnokság I. osztály, alapszakasz:
ÉDRA-Dág KSE – MÁV Előre Röplabda Akadémia 3:1 (14, 15, -19, 20)
MÁV Előre Röplabda Akadémia – Szegedi RSE 0:3 (-27, -22, -17)
A MÁV kerete: Takács, Túróczky, Szávai, Németh, Zsoldos, Sebestyén, Tóth G., Héninger. Vezetőedző: Gazsi Péter.

Gazsi Péter vezetőedző: “Három kezdő játékos hiánya miatt a fiatalabbakból voltunk kénytelen meríteni és így teljesen más játékot játszottunk. Bár erre készültünk egész héten, éles helyzetben ez eléggé hullámzott. Ennek ellenére szépen helyt állt a csapat.”

Az U17-es lányok az OSB harmadosztályában látták vendégük a Szent Benedek Röplabda Akadémiát, valamint a Petőfi SC Bonyhádot a Felsővárosi Általános Iskolában. Előbbi találkozót az első szett elvesztése után, vert helyzetből megnyerték, a másodikon viszont három szettben alulmaradtak.

Szalayné Sebők Éva U17 Női Országos Serdülő Bajnokság III. osztály, Nyugat Alsóház:
MÁV Előre Röplabda Akadémia – Szent Benedek Röplabda Akadémia 3:1 (-17, 7, 16, 15)
MÁV Előre Röplabda Akadémia – Petőfi Sport Club Bonyhád 0:3 (-15, -14, -13)
A MÁV kerete: Füzék, Budai, Mester, Csahók, Németh, Kencse, Szűcs, Ruprecht, Horváth, Zajácz, Fröschl, Nagy. Vezetőedző: Nagy Róbert.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print