Trónfosztás Budakeszin

Zsinórban hét megnyert magyar bajnoki fordulót követően nem az újfehértói egyesület, hanem a jászárokszállási Firewolf nyerte a csapatversenyt a negyedik alkalommal megrendezett Budakeszi Kempo Kupán. A második helyre azért így is odaért a kelet-magyarországi klub, harmadikként pedig a hegyvidéki harcosok zártak.

A IV. Budakeszi Kempo Kupa végeredménye (1-6. hely):
1. Firewolf SZKTE Jászárokszállás
2. Újfehértói Kempo HSE
3. Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia
4. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
5. Herceghalmi Kempo Dojo
6. Budajenő Kempo Klub

A szombaton rendezett IV. Budakeszi Kempo Kupa a magyar bajnokság második, egyben utolsó tavaszi állomása volt. A spanyolországi világbajnokságon érmes sportolók közül többen is tatamira léptek a Prohászka Ottokár Gimnázium tornacsarnokában, ahol mintegy száz harcművész mérettette meg magát technikai és küzdelmi versenyszámokban.

Szilágyi András szervező elmondta, hogy a település mára nem csak aktív, de meghatározó szereplője is a hazai kempós társadalomnak, mivel nem csupán negyedjére tartották meg a Budakeszi Kempo Kupát, ami az országos bajnokság része is, de négy válogatott sportolót is kinevelt a helyi egyesület. A kempo mester szerint mindez azt mutatja, hogy jó úton jár szakmailag a Budakeszi Kempo Iskola.

A kempósok következő versenyét június 23-án tartják, a Magyar Versenysport Szövetség és a Magyar Kempo Szövetség szervezésében. A rendhagyónak is mondható, kifejezetten chikara kurabe szabályrendszerre építő torna a Lupa-szigeten lesz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest