Tovább álmodhatjuk a magyar valóságot

mti gol magyar portugal2

A franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság eddig leglátványosabb, legélvezetesebb mérkőzését produkálta a magyar és a portugál válogatott ma este. Ami ennél is fontosabb, hogy az elért 3-3-as döntetlennel az F csoport élén végezve jutott tovább Bernd Storck együttese.

Nehéz szavakba önteni mindazt az élményt, amelyet a kiéhezett magyar futballt kedvelő sportbarátok megélnek az idei kontinenstorna alkalmával. Nem elég, hogy nem kevesebb mint 44 esztendő után végre újra van magyar csapat a tornán, van kiért izgulni és nem kötelező idegen válogatottat választani a szurkolási élmény kedvéért, de három mérkőzésen legyőzőre sem talált a többi között Dzsudzsák Balázs és Gera Zoltán által vezérelt magyar nemzeti csapat.

Az Ausztria elleni 2-0-s diadal és az Izland ellen lelkiekben ugyancsak győzelemmel felérő 1-1-s döntetlent követően, a világsztárokkal teletűzdelt Portugália ellen is pontot szereztek Király Gáborék. Ami nem csupán talált pont, hanem egy rendkívül szervezett játékkal elért, s jól megérdemelt pont volt. Gera Zoltán élete egyik legszebb találatával, majd a félelmetes bal lábáról híres Dzsudzsák Balázs két góljával három(!) alkalommal is vezetett a piros-fehér-zöld nemzeti együttes a mérkőzés folyamán.

Győzni sajnos nem sikerült, mert azért a portugál sztárok is megvillantak – az aranylabdás és Bajnokok Ligája-győztes Cristiano Ronaldo két gólt és egy gólpasszt jegyzett, valamint Nani is betalált és Quaresma is adott gólpasszt -, de telhetetlennek sem szabad lenni. Egyedül Ronaldo értéke hozzávetőlegesen négyszer nagyobb, mint a teljes magyar válogatotté, azonban a pályán ezt sikerült észrevehetetlenné tenni. Mindenki azon volt, hogy kihozza magából a legjobb teljesítményt, ami sikerült is. Az egység most is nagyon erős volt, valamennyien, akik játéklehetőséget kaptak, hozzátettek a gárda teljesítményéhez. A szurkolók, mintegy húszezren pedig ezúttal is támogatták amolyan tizenkettedik emberként a magyar álmok megvalósulását.

Magyarország végül 5 szerzett ponttal, egy győzelemmel és két döntetlennel megnyerte az F jelű csoportot, és a legjobb 16 között, a nyolcaddöntőben Írország, Belgium vagy Svédország ellen lép majd pályára. A csoport másik mérkőzését 2-1-re megnyerő izlandiak – a 94. percben szerezték a győztes találatot – végeztek a második helyen, szintén öt ponttal. Portugália három ponttal csupán harmadik lett és a bivalyerősnek tűnő, tegnap a címvédő spanyolokat is felülmúló Horvátországgal kerülnek szembe a folytatásban.

A magyar álmok tehát folytatódnak, az újkori futball-történelmünket pedig méltán írhatjuk tovább…

Bravó, fiúk és csak így tovább! Hajrá Magyarország!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print