Történetünk legsikeresebb felnőtt magyar bajnokságát vívtuk meg

Csomós Flóra és a női párbajtőrcsapat is a legjobb nyolc között zárt Budapesten.

Óriási siker számunkra, hogy két versenyszámban is bekerültek párbajtőrvívóink az első nyolcba, a fővárosi rendezésű felnőtt magyar bajnokságon.

A 2024. évi versenyen Csomós Flóra női egyéni kategóriában 6. helyen végzett, ami kiemelkedő eredmény, különös tekintettel arra, hogy több mint nyolcvanan léptek pástra az év egyik legnívósabb bajnokságán. Kiemelendő az is, hogy Flóra hatból hat mérkőzést nyert meg a csoportkörben, majd kiemeltként automatikusan bejutott a legjobb 64-be, azután pedig a 32-ért, a 16-ért és a 8-ért is újabb győzelmeket aratott. Ezt követően viszont alulmaradt a legjobb négybe kerülésért. Az érdi vívó végül 9 sikerrel és 1 vereséggel zárta a kétnapos tornát.

A Danubius Regionális Sport Club párbajtőrvívói a női csapatversenyben is érdeleltek voltak, sőt, az egyénihez hasonlóan itt is nagyszerűen teljesítettek. A Csomós Flóra-Danics Dóra-Hajdu Laura Nóra-Réti Kamilla összeállítású négyes a Ludovika SE-t legyőzve zárt a legjobb nyolc között.

„Elégedett vagyok a 6. helyezésemmel, mivel egyéniben ez pályafutásom legjobb eredménye, magyar bajnokságon. Verseny előtti nap Ujjady Árpi edzőmmel lementünk a terembe egy utolsó versenyre felkészítő iskolázásra és már ott éreztük mindketten, hogy ebből még valami jó is kisülhet. Ez így is lett! A csoportkörben magabiztosan meneteltem előre és mindet megnyerve, nagyon előkelő helyről tudtam elkezdeni a tábla asszóimat. Első nap a legjobb 32-ig vívtunk és másnap jött a folytatás. Mivel az első napon jó csoportkörrel zártam, ezért a tábla asszóim elég ígéretesen alakultak. A 4-be jutásért egy nagyon tehetséges fiatal hölggyel vívtam, ahol az állóképességem alulmaradt, de teljesen meg voltam elégedve magammal, mert az egész verseny alatt fegyelmezetten tudtam vívni. Vasárnap következett a csapatverseny, ahol fiatal egyesületi tagokkal kiegészülve vágtunk neki a napnak. A 8-ba jutást mindenképpen szerettük volna elérni és ezt azt akadályt meglepően egyszerűen sikerült teljesíteni. Nagyon örültem, hogy ezen a versenyen a csapatunk nagyon együtt volt. Mindenki fegyelmezetten, figyelmesen és összpontosítva vívott. Nagyon büszke vagyok a csapat minden tagjára ,és ha ilyen tempóban folytatjuk a fejlődést, nem lennék meglepődve akár egy dobogós helyezés elérésében sem a közeljövőben.”— nyilatkozta Csomós Flóra.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy hosszú idő után, a felnőtt korosztályban is sikerült legjobb nyolc közé kerülni. Korábban ez csak Magyar Kupában sikerült, magyar bajnokságon ez az első alkalom” — kezdte értékelését Ujjady Árpád, a Danubius RSC elnöke.

Úgy gondolom, hogy Flóra már nagyon megérdemelte ezt az eredményt, aminek talán a rutin és a felszabadult vívás volt a kulcsa. Már az első napi selejtezőkön látszott, hogy nagyon egyben van Flóra vívása, jól mozog és nincs rajta teher. A másodikon a legjobb 32-től folytatva sikerült megismételni előző napi formáját és lépésről lépésre került a legjobb nyolc közé. Ott kicsit elfáradt, de a hatodik helyet megszerezve volt ok az ünneplésre. Női csapatunknak jól indult a nap a Ludovika legyőzésével, utána viszont a sorsolásunk nagyon nehéz volt, hiszen a címvédő és egyben idei győztes Tatabányával kerültünk össze. Gratulálok a lányoknak és köszönöm a segítséget mindenkinek, aki hozzájárult ezekhez az eredményekhez” — folytatta Ujjady Árpád.

Gratulálunk Csomós Flórának és a női párbajtőrcsapatnak egyaránt!

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print