Történelmi aranyak az USA-ból

A Magyar Kempo Szövetség fennállása során először vett részt az amerikai kenpo-világbajnokságon (W.A.K.C) november 8-án. A debütálás remekül sikerült, hiszen két magyar harcos is világbajnok lett.

A Kenpo Világszövetség (WKF) által szervezett tornát a Miami Beach Resort and Spa-ban tartották csütörtökön. A magyar válogatottat Ódor Lili, Lacza Ábel, Szabó Tibor Benedek, Ditchen Dániel és Lacza Ádám Illés alkották.

A legelőkelőbb eredményt az újfehértói Szabó Tibor Benedek érte el, aki önvédelemben és point fighting kategóriában sem talált legyőzőre súly- és korcsoportjában. Ódor Lili szintén győzött point fighting-ban, míg önvédelemben ezüst-, formagyakorlatban pedig bronzérmes lett. Lacza Ábel két korosztályban is tatamira lépett az önvédelem technikai versenyszámban: a 18 év alattiaknál első, a 16 év alattiaknál harmadik helyezést ért el. Ábel a point fighting küzdelmeibe is nevezett, ahol bronzérmet szerzett. Ditchen Dániel második lett önvédelemben, harmadik pedig point fighting szabályrendszerben. A Magyar Kempo Szövetség elnöke, Lacza Ádám Illés azután, hogy több mint egy évtizeddel ezelőtt befejezte aktív pályafutását, Amerikában kivételt tett és benevezett a point fighting kategóriába. A fekete öves mester végül ezüstéremmel zárta a tornát.

Az amerikai kenpo-világbajnokságra tíz ország, hazánkon és a házigazdákon túl Honduras, Mexikó, Kanada, Chile, Kolumbia, Uruguay, Venezuela, valamint Costa Rica nevezett harcművészeket.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print