Tizenhat mérkőzésig tartott a MÁV Előre Foxconn páratlan veretlenségi szériája

A MEVZA Közép-európai Ligában szenvedte el első idei vereségét a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata. A fehérvári együttes tizenhat mérkőzést követően az OK Maribortól kapott ki három szettben Szlovéniában csütörtökön.

Rendkívül megterhelő napokon vannak túl a kék-fehérek. Egy hete még Svájcban léptek pályára a nyolcaddöntőbe jutásért a Volley Näfels ellen, majd a hétvégén már az Extraligában kellett megőrizniük veretlenségüket. Ezt követően Redjo Kociék Szlovéniába utaztak, ahol szerdán már az osztrák VCA Amstetten várt rájuk. A fárasztó menetrend ellenére a MÁV Előre játékosai minden egyes kihívást hibátlanul teljesítettek. 

Semmi sem tarthat azonban örökké. A hősiesen teljesítő alakulat elképesztő sorozata idei tizenhetedik mérkőzésén, a MEVZA-liga ötödik fordulójában szakadt meg a második torna házigazdája, az OK Maribor ellen. 

Dávid Zoltán vezetőedző ígéretéhez híven erős összeállítást küldött a pályára. Az egyetlen változás a szerdai, Amstetten elleni mérkőzéshez képest a feladó pozícióban történt, ahol Szabó Vilmos kezdett Tomas Dileo helyett. Jól sikerültek az első percek a magyar csapatnak, amely 12-14-ig irányította a játékot. Ekkor azonban a hazai együttes megtáltosodott, és Rok Bracko vezetésével megfordította az állást, majd ötpontos előnyt is kiépített, ahonnan már nem volt visszaút a fehérváriaknak.

A második szett is hasonlóan alakult. Ezúttal 11-10-ig haladtak fej-fej mellett a felek, mielőtt a Maribor elhúzott volna, végül 25-19-re megnyerve a felvonást. A harmadik játszma már az elejétől hazai fölényt hozott. A MÁV Előre játékosain szemmel látható volt a fáradtság. Két kiváló sorozatot így is hoztak, ám ezekkel 15-9-ről 18-15-re tudták csak megközelíteni a házigazdákat, akiknek az előnye a mérkőzést lezáró pontig már nem csökkent három pont alá. 

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Rok Bracko volt, a vendégektől a csapatkapitány, Redjo Koci 15 pontig jutott. Első veresége ellenére a MÁV Előre Foxconn kiváló pozícióból várhatja a folytatást a MEVZA-ligában, ahol a tabella harmadik helyén áll, azonos pontszámmal az első két helyezett OK Mariborral és Calcit Kamnikkal. 

Ma fejet kellett hajtanunk egy jobb csapat előtt. Azt gondolom, hogy nincs szégyenkezni valónk. Egy ilyen szintű együttestől, amelynek minden posztra gyakorlatilag két azonos szintű játékosa van, ki lehet kapni. Ennek ellenére szépen helytálltunk, és amit eddig meneteltünk, az is kiváló teljesítmény volt. Be kell látnunk, hogy van egy szint, amin még sajnos nem tudunk túljutni. Már így is hatalmasat léptünk előre azokkal az eredményekkel, amelyeket az első nemzetközi szezonunkban a MEVZA-ligában vagy a Challenge Kupában eddig elértünk. Az ilyen ellenfelekkel szemben azonban reálisnak kell lennünk. Meg kell tanulnunk ezeken az összecsapásokon is pályán maradni és minél több pontot szerezni” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

OK Maribor – MÁV Előre Foxconn 3-0 (25-21, 25-19, 25-20)

Szlovénia, Maribor

OK Maribor: Pernus, McConnel, Bracko, Krzic, Donik, Fink. Csere: Fuzir (liberó), Vodusek, Adzovic, Valencic, Novak. Vezetőedző: Sebastijan Skorc.

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Eke, Koci, Tomanóczy, Pesti, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Boa, Péter, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print