Tíz éremmel zárták az akadémisták az I. Hegyvidék Kempo Kupát

15349590 709995709157914 2446150388674820297 n

Megalakulása óta először rendezett versenyt a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia, amelyen tizenkilenc csapat majdnem százhúsz harcművésze lépett tatamira.

Jól sikerült a bemutatkozása a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémiának, mint egy országos méretű verseny házigazdája. Szép számmal érkeztek sportolók az ország különböző pontjairól, sőt, még Romániából is. Formagyakorlat, gyo, semi kempo, submission, kempo kumite és full kempo szabályrendszerekben, három tatamin zajlottak a bemutatók, illetve küzdelmek reggeltől estig.

A hegyvidéki akadémia hat kempósa mérette meg magát a tornán, és szinte valamennyien legalább egy érmes helyezéssel büszkélkedhetnek. Lacza Ábel duplázott, miután semi kempo és submission kategóriában is győzött. Emellett kempo kumite versenyszámban másodikként zárt. Barna József full kempóban lett kupagyőztes, míg Dulay Ádám submission kategóriában állhatott fel a dobogó második fokára. Sztyéhlik Richárd ezüstérmes lett submission versenyszámban, valamint harmadik lett semi kempo és full kempo kategóriákban. Az újonc Szabó Gergő szintén második helyen végzett submission-ben, míg semi kempóban harmadik lett. Karácsonyi Dávid negyedik helyen zárt submission kategóriában. Összesen három arany-, négy ezüst- és három bronzérem jött össze a HHKA növendékeinek.

A HHKA eredményei:
Lacza Ábel 1. hely (semi kempo, submission), 2. hely (kempo kumite)
Barna József 1. hely (full kempo)
Dulay Ádám 2. hely (submission)
Sztyéhlik Richárd 2. hely (submission), 3. hely (semi és full kempo)
Szabó Gergő 2. hely (submission), 3. hely (semi kempo)
Karácsonyi Dávid 4. hely (submission)

„Büszke vagyok arra, hogy egy-egy világbajnokság és Európa-bajnokság megrendezése után immár saját versennyel is öregbíthetjük Hegyvidék hírnevét. Ezen a napon szervezőként és versenyzői csapatként is bizonyítanunk kellett, és elnézve az akadémistáink által gyűjtött tíz medált, elmondhatom, hogy mindkét fronton sikerült helyt állnunk.” – értékelt Lacza Ádám Illés, a Hegyvidék Harcosai Küzdőpsort Akadémia Kempo Szakosztályának vezetője.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Amatto Zaharia, a Nemzetközi Kempo Szövetség elnöke. Az IKF vezetője a torna ünnepélyes megnyitóján dandiplomákat adott át Németh Istvánnak (5. dan), Lacza Ádám Illésnek (4. dan), Kornély Györgynek (4. dan) és Szilágyi Andrásnak (4. dan).

Az I. Hegyvidék Kempo Kupa csapatversenyét a Romániából érkezett gárda nyerte, megelőzve a második Újfehértói Kempo HSE-t és a harmadik Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE-t.

15400964 709995679157917 3863206492680405230 n

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print