Tíz budajenei érem született a romániai kempo-világbajnokságon

fulop mark

6 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek a Budajenő Kempo Klub harcművészei a romániai kempo-világbajnokságon. Lacza Ábel triplázott, Katona Richárd pedig duplázott.

Remekeltek a budajenei kempósok a XIII. IKF Kempo Világbajnokságon (16 év alatt világkupa volt), Romániában. A napokban véget ért tornán a jenei-hegyvidéki kettős igazolású Lacza Ábel (12-14 év, -45 kg) submission, semi kempo és kempo kumite, Katona Richárd (14-16 év, -55 kg) pedig utóbbi két versenyszámban nyerte meg saját kor- és súlycsoportjának világkupa-küzdelmeit.

A Budajenő Kempo Klub aranyérmeseinek listájára Fülöp Márk (16-18 év, -60 kg) is feliratkozott, aki full kempóban nem talált legyőzőre. Márk emellett két bronzéremmel is gazdagodott: semi kempóban és formagyakorlatban ért el harmadik helyezést. Both Roland (14-16 év, -50 kg) egy ezüst és egy bronz színű medáliát érdemelt ki teljesítményével. Előbbit kempo kumite, utóbbit semi kempo kategóriában szerezte. A jenei versenyzőket sensei Németh István (2. dan) készítette fel a világversenyre.

Nagyszerű sportdiplomáciai sikert is elért hazánk a vb idején. Lacza Ádám Illést, a Magyar Kempo Szövetség elnökét egyhangúlag megszavazták a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) alelnökének.

A XIII. IKF Kempo Világbajnokságon huszonnyolc ország legjobbjai vettek részt, az Amerikai Egyesület Államoktól kezdve Iránon és Tunézián át egészen Svédországig és Franciaországig. A nemzetek rangsorában Romániát és Hollandiát megelőzve Magyarország nyert a 16 év alattiak világkupáján, míg az idősebbek világbajnokságán Hollandiával holtversenyben harmadik lett Románia és Algéria mögött.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print