Thai boxosok verekedtek a körúton – hamarosan jön a világkupa

DSC 0088

Érdekes jelenségre figyelhettek fel a járókelők a fővárosban, pénteken. A Boráros térről indulva az Oktogonon át a Széll Kálmán térig thai box versenyzők látványos bemutató verekedésekkel hívták fel a figyelmet a május 20-24. között tartandó, szigetszentmiklósi Muay Thai Amatőr Világkupára.

Az esemény zárásaként sajtótájékoztató keretében ismertették a rangos torna részleteit a szervezők, a Margit körúti Gastland Bisztróban. Részt vett a programon Moró Endre, többszörös magyar és világbajnok harcos, a világkupa szakmai fővédnöke, Feja Tibor, a WTKA világszervezet képviselője, valamint Tóth Attila és Keszi Zoltán főszervezők.

Az Muay Thai Amatőr Világkupa szervezői elmondták, hogy Nepáltól Thaiföldön át számos Európán kívül nemzet jelezte részvételi szándékát, de az öreg kontinenst is több ország képviseli majd, többek között az olaszok és a mieink. Keszi Zoltán hangúlyozta, hogy hazánkban még sosem volt a sportágnak oly mértékű rendezvénye, mint amilyen a májusi világkupa lesz. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a világkupa zárónapján, gála keretében profi világbajnoki címmérkőzést is rendeznek. Erről további információkat későbbre ígértek a szervezők.

Moró Endre beszédében kiemelte, hogy megtiszteltetés számára, hogy szakmai fővédnöke lehet az eseménynek, és nagyon bízik abban, hogy a magyar thai box-nak jót tesz a verseny, és előre viszi a hírnevét.

A május 20-24. közötti Muay Thai Amatőr Világkupa jelszava a “sporttal a drog ellen”, melynek célja, hogy megmutassák a szervezők, illegális szerek nélkül is lehet sikeres egy sportoló. A versennyel egy időben távol-keleti kulturális és gasztronómiai rendezvény is lesz a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok melletti területen. A programokra nagy szeretettel várják az érdeklődőket a szervezők.

Az esemény támogatói között szerepel többek között a Going Concern és a Best Byte.

Az eseményről további részletek a www.muaythaiworldcup.com webcímen találhatók.

DSC 0054

DSC 0113

IMG 1296

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print