Téves információkat tartalmaz a Zen Bu Kan Kempósok sajtóközleménye

Tévesen tájékoztat az a Zen Bu Kan Kempo sajtóközlemény, amely a közelmúltban jelent meg több magyar küzdősport-hírportálon. A törökországi IKF Kempo Világbajnokságra ugyanis csak a Magyar Kempo Szövetség delegálhat csapatot hazánkból, ellenben a megjelent információkkal.

A Budomagazin.hu-n 2015. január 15-én „Tizennégy kempós képviseli hazánkat az idei világeseményeken”, míg az Ellenfelem.hu oldalon szintén ekkortájt „Fontos világversenyek előtt a Zen Bu Kan Kempo” címmel jelent meg egy sajtóközlemény, amely a törökországi kempo világbajnokságra vonatkozóan téves információkat tartalmaz.

Az ominózus cikk szerint „Kiválasztották azt a tizennégy sportolót (a két fő szövetségi kapitánnyal együtt), akik képviselni fogják Magyarországot és a Zen Bu Kan Kempót a 2015-ös világeseményeken Portugáliában és Törökországban.”

Utóbbi helyszínen a Nemzetközi Kempo Szövetség (IKF) világbajnokságát rendezik 2015. április 27. és május 3. között. Erre a tornára azonban kizárólag a Magyar Kempo Szövetség küldhet csapatot, méghozzá a hivatalos kvalifikációs versenyeken elért eredmények alapján. Ennek oka, hogy a Nemzetközi Kempo Szövetségnek a Magyar Kempo Szövetség a kizárólagos hazai tagszervezete, ellenben a ZBK Kempóval.

Ennek függvényében az utazók kiléte sem fedi a valóságot, hiszen a válogatás még nem zárult le. Az azonban egészen biztos, hogy Magyarország jóval nagyobb létszámban képviseli hazánkat Antalyában, mint a problémás sajtóanyagban említett tizennégy fő.

Ezúton is szeretnénk felhívni minden magyarországi kempós figyelmét arra, hogy a világbajnokságon való részvétel lehetősége nem csak a Magyar Kempo Szövetség sportolóira vonatkozik. Valamennyi kempókát várjuk szeretettel a vb kvalifikációs versenyeire, hogy a lehető legerősebb nemzeti csapat mérettesse meg magát az idei IKF Kempo Világbajnokságon! Célunk az egységes kempós társadalom létrehozása, nem pedig a megosztottság erősítése!

A téves információk és magyarázatunk igazolásaképpen jelen levelünkhöz csatoljuk a Nemzetközi Kempo Szövetség ügyvezető elnökének, Amatto Zahariának a hivatalos állásfoglalását. Ez a dokumentum IDE kattintva megtekinthető.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest