Muay Thai világkupa: sporttal a drog ellen

2015 muay thai amator vilagkupa szigetszentmiklos

Először rendeznek nyílt Muay Thai világkupát hazánkban, ahova több mint ötven ország közel félezer versenyzőjét várják a szervezők, köztük parasportolókat is.

Szigetszentmiklóson, a városi sportcsarnokban rendezik meg 2015. május 20-24. között az Amatőr Muay Thai Világkupát. A Miklósi Sasok Thai Box Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő sporteseményére a magyar sportolók mellett várhatóan ötven nemzet ötszáz versenyzője érkezik. A szervezők elmondása alapján eddig még ilyen, az összes világszervezet Muay Thai sportolója számára elérhető bajnokság nem volt Magyarországon, de még Európában sem. A kiváló magyar és külföldi harcosok közül a nők kettő, a férfiak három korcsoportban, míg a testi fogyatékkal élők bemutató mérkőzéseken mérik majd össze az erejüket. Utóbbi különlegessége, hogy a thai box versenyek történetében még nem volt példa az egészséges és a parasportolók együttes szereplésére egy rendezvényen belül, azonos helyszínen és időpontban.

A Muay Thai Amatőr Világkupa a sporton kívül is igazi csemege lesz, mivel a rendezvénnyel egy időben thai-magyar kulturális és gasztronómiai rendezvény is helyt kap a sportcsarnok melletti területen.

moro endre thai box

A világkupa sportszakmai védnöke Moró Endre (képünkön) többszörös Muay Thai magyar és világbajnok. A „Sporttal a drog ellen” címet viselő kampánynak egyrészt az a célja, hogy a Világkupa minden tekintetben tiszta és sportszerű legyen, másrészt hogy felhívja a figyelmet a kábítószerek jelenlétére, valamint arra, hogy a sport milyen komoly szerepet vállalhat a drog elleni küzdelemben.

Az eseményről és a nevezés részleteiről információt a www.muaythaiworldcup.com internetes oldalon kaphatnak az Amatőr Muay Thai Világkupa iránt érdeklődők.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print