Sényei az FFC új világbajnoka

senyei

A lehető legjobban alakult Sényei László számára a tegnap esti FFC 23, amelyen sikerült elnyernie a szervezet váltósúlyú (+77 kg) világbajnoki övét. Az ausztriai Schwechaton rendezett profi MMA-gálán a horvát Ivan Ghulak ellen a harmadik menetben, egy háromszög fojtással nyert.

Ellenfele annyira elszánt volt, hogy nem adta fel a meccset, így viszont elveszítette az eszméletét és a bíró szakította meg a párharcot. A 24 esztendős magyar fighter továbbra is hibátlan mérleggel büszkélkedhet az FFC-ben. “Leírhatatlan, amit most belül érzek. Rengeteget készültem erre a mérkőzésre és mindvégig csak a győzelem volt elfogadható számomra. Köszönöm a szurkolók bíztatását, nagyon jól esett!” – értékelt a bajnoki öv elhódítását követően Sényei.

Két magyar harcos lépett még szorítók közé az est folyamán. A 22 esztendős Borics Ádám zsinórban harmadik mérkőzését nyerte meg a Final Fight Championship-sorozatban. Az osztrák Manuel Bilicet a második menetben sikerült lekopogtatnia a -66 kg-os súlycsoportban.

borics jobbra

Halmi Viktor azonban nem tudta megvédeni könnyűsúlyú (-70 kg) bajnoki címét. Az utolsó pillanatban beugró, mindössze 19 éves bosnyák tehetség, Ahmed Vila rendkívül agilisen és éretten verekedve, egyhangú pontozással nyert a magyar harcos ellen.

halmi jobbra

A Pecsu Press által gyárott Fightpont Küzdősport Magazin következő adásában beszámol az FFC 23-ról.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print