Röplabdázással ünnepelték az új esztendőt

gyoztes

Korábbi és jelenlegi válogatott sportolók, edzők és vendég olimpikonok részvételével zajlott le az idei év első röplabdás rendezvénye. A “2016 perc, a röplabdázás ünnepe” során 2016 percen át ütötte a labdát a több mint százötven versenyző, tizenhat csapatra leosztva. A vasárnap délelőtt megtartott gálamérkőzést a tornát végül megnyerő Gépállat SC játszotta az augusztusi, hazai rendezésű junior női Európa-bajnokságra készülő válogatott játékosaiból összeállított vegyes együttessel.

A torna végeredménye (1-6. hely):

  1. Gépállat SC

  2. Torrente

  3. Szűz kezek

  4. Duna Delta

  5. Ádi és a mókusok

  6. Nyomaték

A junior mellett a tavaly világkupa-ezüstérmet szerzett férfi senior válogatott is részt vett a rendezvényt záró ceremónián. Az első három csapatnak járó díjakat Martinek János olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó, Kozmann György olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kenus, egyben sportért felelős helyettes államtitkár, valamint Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára adta át.

A hagyományoknak megfelelően díjazták a legjobb egyéni teljesítményeket is.

Legjobb férfi játékos: Oroszi Tamás

Legjobb női játékos: Gregor Helga

Legjobb érdi női játékos: Laub Regina

Legjobb érdi férfi játékos: Kocsis Bendegúz

domotor ludvig

Dömötör László főszervező elmondta a verseny összegzésében, hogy elégedett volt a látottakkal és örül neki, hogy a 2009-ben életre hívott évindító versenynek egyre nagyobb a híre és a nívója országszerte.

Érdekesség, hogy az idén 70. születésnapját ünneplő Magyar Röplabda Szövetséget ezen az eseményen köszöntötték először.

A torna további eredményei és fényképei megtekinthetőek lesznek hamarosan a www.deltarse.hu oldalon.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print