Remek nyitány Budakeszin

DSC 5813

Három éve indult kempo oktatás, most pedig az első versenyt is megrendezték Budakeszin. A debütáló kupán tizenhét egyesület vett részt.

 

Szűk egy héttel az I. Kempo Grand Prix-t követően ismét újonc versenyt avatott a Magyar Kempo Szövetség. Az I. Budakeszi Kempo Kupára tizenhét egyesület nevezett, mintegy nyolcvan indulóval. A helyi Prohászka Ottokár egyházi iskola tornacsarnoka modern és kulturált körülményeket biztosított a sikeres lebonyolításhoz. A versenyen kata, fegyveres kata, semi kempo, chikara kurabe és full kempo (14 alatt kempo kumite) kategóriákban mérték össze tudásukat a zömében fiatal és feltörekvő harcosok.

DSC 6028

A debütáló kupa megnyitóján Bakács Bernadett, a település alpolgármestere köszönetet mondott a helyi szervezőknek és a Magyar Kempo Szövetségnek, amiért Budakeszi is bekerült az országos versenyek vérkeringésébe.

A házigazda Budakeszi Kempo Iskolában néhány évvel ezelőtt kezdődött el a kempo harcművészeti stílusirányzat oktatása. Vezetője sensei Szilágyi András 2. danos mester. Azóta az egyesület több versenyzője nyert már világkupát, szerzett érmes helyezéseket Európa-bajnokságon és országos tornákon.

Az I. Budakeszi Kempo Kupát végül az SVSE nyerte. Második helyen a Felcsúti Fehér Tigrisek végeztek, harmadikként pedig a hazai sportolók zárták a viadalt.

DSC 7016

Végeredmény (1-6. hely):
1. SVSE
2. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
3. Budakeszi Kempo Iskola
4. Csepeli Pitbullok
5. Bicskei Harcosok Kempo HSE
6. Herceghalmi Kempo Dojo SE

A harcosok egy kis pihenőhöz jutnak az elkövetkező időszakban, majd megkezdődnek a nyári összetartások, amelyek közül kiemelendő a Magyar Kempo Szövetség 2016. július 25-31. közötti központi edzőtábora.

Az egyéni részletes és egyesületi eredmények itt megnézhetőek.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print