Rekord és felcsúti siker az idei kempo Világkupán

IMG 3808

Minden eddiginél magasabb indulói létszámmal rendezték meg a XII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupát a hétvégén, Százhalombattán. A nemzetközi viadalt a Felcsúti Fehér Tigrisek nyerték.

Több mint négyszázan léptek tatamira, ringbe vagy szorítók közé a péntektől vasárnapig tartott XII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupán, Százhalombattán. A rangos nemzetközi tornára a házigazdákon túl orosz, ukrán, lengyel, német, román és szlovák harcosok érkeztek. Klubokra lebontva ez ötvenöt egyesületet jelentett.

A 2014. évi torna legjobb csapatának a Felcsúti Fehér Tigrisek bizonyultak, akik a szigethalmi Dojo Lovászt és az erdélyi Aladin Hero Team-et utasították maguk mögé. Negyedik az Óbudai Jutsu Kai Kan Dojo, ötödik a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia, hatodik pedig az Újfehértói Tai-Qi Harcművészeti és Diáksport KE lett.

Az egyéni számokat tekintve a legsikeresebb női sportoló Ódor Lili (Felcsúti Fehér Tigrisek) lett, aki szinkron formagyakorlatban, önvédelemben, light- és semi kontakt, valamint chikara kurabe kategóriában sem talált legyőzőre. Ezek mellé két ezüstöt (kata, submission) is begyűjtött a mindössze 11 éves leányzó.

Tóth Károly Imre (Mad Max Kempo Dojo) Világkupa-mérlege öt aranyérem (kata, semi- és light kontakt, chikara kurabe, submission), és egy ezüstszínű medália (fegyveres kata). Ezzel ő lett a torna legeredményesebb fiú versenyzője.

„Elégedett vagyok mind a három nappal, az indulók létszáma és a mutatott teljesítmények azt jelzik, hogy sokan érdeklődnek a torna iránt, a színvonal pedig folyamatosan emelkedik.” – értékelt Lovász Gábor főszervező. „Az idei Világkupa abból a szempontból rendhagyó volt, hogy az április 24-26. között, Budapesten rendezendő világbajnokság főpróbájaként is funkcionált. Szerencsére célegyenesben vagyunk, szeretném, ha a Magyar Kempo Válogatott a tavalyi ezüstérmes helyét idén is elérné a vb-n, vagy akár túl is teljesítené azt.” – tette hozzá Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke.

A versenyen készült fényképek megtekinthetőek a Magyar Kempo Szövetség hivatalos Facebook-oldalán, és hamarosan itt, a weboldalon is láthatóak lesznek.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print