Ötszettes győzelmet aratott férfi csapatunk az Extraligában

Megszenvedett a sikerért a MAFC-BME ellen a MÁV Előre Foxconn csapata a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában szombaton. A fehérvári röpisek ezúttal kétszer is hátrányba kerültek, a végén azonban döntő szettben hozták a kötelezőt hazai pályán.

Sohasem egyszerű az év végi pihenőt követően a legmagasabb hőfokon égni, ez pedig szombat délután a MÁV Előre Foxconn játékosain is meglátszott. Talán a fejek már félig a szerdai Kaposvár elleni kulcsfontosságú Magyar Kupa negyeddöntőben jártak, mindenesetre székesfehérvári VOK Sportcsarnokban rendezett bajnoki mérkőzésen igencsak döcögött Redjo Kociék játéka.

A MAFC már az összecsapás elején meglepte a hazaiakat, akiknél Ambrus Bence a Dág KSE ellen elszenvedett horrorsérülését követően ismét a kezdő hatosban kapott helyet. A budapestiek végig tartották a lépést vendéglátójukkal, a szett végén pedig még jobban bele tudtak erősíteni, ezzel behúzva az első felvonást.

(Fotó: MÁV Előre Foxconn/Róth Gábor)

A következő játszmában a MÁV Előre újfent tavalyi önmagát mutatva, az elsőtől az utolsó pontig vezetve egyenlített. Az egyértelmű fölény viszont nem törte meg a vendégeket, akik harcias játékkal vették fel a kesztyűt a harmadik, legkiélezettebb szettben. Egészen 24-24-ig ment az adok kapok, ekkor azonban ismét a MAFC tudott koncentráltabban játszani. A budapesti együttes lett az első csapat a szezon folyamán, amely két szettet is tudott nyerni Dávid Zoltán vezetőedző tanítványai ellen.

Az esetleges vereség szele megcsapta a kék-fehéreket, akik erre brutális meneteléssel válaszoltak. Először egy újabb sima szettben, nyolc pontos fölénnyel harcolták ki a döntő szettet, majd az ötödik játszmában is végig vezetve arattak győzelmet. 

(Fotó: MÁV Előre Foxconn/Róth Gábor)

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a MAFC-BME légiósa Luis Enrique Reyes volt, 32 ponttal. A MÁV Előréből Pesti Marcell 23, a csapatkapitány Redjo Koci 20 pontig jutott. 

Vissza kellett jönnünk a ritmusba. Ez a meccs erre volt jó. Úgy látszik, sok kihagyás volt, hogy december 21-én játszottuk a legutóbbi összecsapásunkat. Legközelebb egy ilyen időszakra be fogunk iktatni edzőmérkőzést, most viszont úgy voltunk vele, hogy játszottunk eleget a szezon első felében, és inkább az edzésekre koncentráltunk. Ebből a teljesítményből nem lehet következtetéseket levonni. Szerdán a Kaposvár elleni Magyar Kupa negyeddöntőn derül ki, milyen állapotban van a csapat” 

– nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

Az erőltetett menet itt nem ér véget. A MÁV Előre egy nap múlva, vasárnap újfent pályára lép a DKSE otthonában, majd jövőhét szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjében a bajnoki címvédő Kaposvárt látja vendégül.


MÁV Előre Foxconn – MAFC-BME 3-2 (21-25, 25-20, 24-26, 25-17, 15-12)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Koci, Tomanóczy, Pesti, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Eke, Boa, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

MAFC-BME: Katona, Tamási, Benkő, Balogh, Reyes, Altunaga. Csere: Oláh (liberó), Sárik-Veress, Kocsondi Vezetőedző: Pápai Péter.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print