Öt szettben, óriási csatában nyert rangadót női röplabdacsapatunk

Lehengerlően kezdett, kicsit megingott, majd ismét elővette legszebb arcát a MÁV Előre Foxconn a tavalyi bronzérmes Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen a női röplabda Extraliga alapszakasz második fordulójának nyitómérkőzésén. Lukasz Przybylak együttese végül öt szettben győzött Budapesten.

Massiel Matos ász nyitásával alapozta meg a fehérvári együttes az első szett hangulatát. A kék fehér csapat először négy, majd 8-13-nál ötpontos előnyt harcolt ki, melyet követően Kristian Michailov, a balatonfürediek vezetőedzője ki is használta első időkérését. A folytatásban sem változott a játék képe, sőt, a MÁV Előre egyre jobban elhúzott. Maia Dvoracek és Massiel Matos serényen termelte a pontokat, és a végén 15-25-ös eredménnyel vonultak pihenőre a felek.

A második játszma sem kezdődött álomszerűen a hazaiaknak. A MÁV Előre először 0-4-re lépett meg, majd 4-5 után ismét begyújtotta a rakétákat, és előbb 5-8-ra, aztán 5-12-re növelte a különbséget. Hiába volt két időkérés is, az SZBRA mestere nem tudta rendezni a sorokat, így 16-25-re a második felvonás is a vendégeké lett.

Az nagy fordulatot a harmadik szett hozta, habár 5-10-nél még úgy nézett ki, a vendég együttes ismét uralma alá hajtja a játékteret. Ezt követően azonban a balatonfürediek elkezdtek felzárkózni, majd 15-13-nál már övék volt az előny. A MÁV Előre ekkor még vissza tudott jönni, ellenfele erős végjátékára viszont már nem volt válasza. A hazai csapat 25-20-as eredménnyel szépített. 

A hirtelen jött lendületre építve az SZBRA a negyedik szett elején ügyesen építkezett. Lukasz Przybylak vezetőedzőnek 12-4-ig kétszer is időt kellett kérnie, hogy csapata megtalálja a füredi játék ellenszerét. Ez részben sikerült, a hazai védekezés azonban továbbra is rendkívül hatékonyan hatástalanította a MÁV Előre próbálkozásait, és az SZBRA 25-17-es eredménnyel kiharcolta a döntő szettet. 

Az utolsó felvonásban már meg-megbomlott a harmadik szett óta kifogástalannak tűnő füredi sánc, és egyre több pontatlanság jellemezte a hazai alakulat játékát, melynek köszönhetően a MÁV Előre Foxconn 3-8-as előnyével cseréltek térfelet a csapatok. A fehérvári hölgyek a folytatásban már nem engedték ki a kezükből az irányítást, 8-15-tel zárták le az izgalmas párharcot. 

Hullámzó mérkőzés volt. Játszottunk két fantasztikus szettet, aztán bealudtunk, és jött egy nehezebb periódus, ami miatt elvesztettük a kezdeti magabiztosságunkat. A végén azonban kiderült, hogy győztesek vagyunk. Jó teszt volt számunkra, de a legfontosabb, hogy nyertünk. Büszke vagyok a lányokra, hogy túllendültek a nehézségeken” – nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapatának vezetőedzője a mérkőzést követően. 

Szent Benedek Röplabda Akadémia – MÁV Előre Foxconn (15-25, 16-25, 25-20, 25-17, 8-15)

Budapest, Ludovika Sportcsarnok

Szent Benedek Röplabda Akadémia: Szerényi, Castero, Wojcik, Berkó, Pérez, Nacsa. Csere: Fáth (liberó), Gatard (liberó), Nagy, Krakoczki, Schneider, Kobaidze, Szakály. Vezetőedző:.

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Matos, Vacsi, Michalewicz, Pallag, Orosz. Csere: Tóth (liberó), Kovács (liberó), Vezsenyi, Tarr, Andersson, Király-Tálas, Markovic, Szabó. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print