Öt játszmában vereség Szolnokon

Fordulatos bajnoki találkozót vívott a MÁV Előre-BERICAP a Szolnoki RK otthonában, a férfi röplabda NB I Liga alapszakasz 14. fordulójában. Gelencsér Balázs együttese 3:2-re kikapott, de egy bajnoki pontot szerzett az év utolsó tétmérkőzésén.

Sikerrel kezdett a MÁV Szolnokon, hiszen az első szettet kiélezett küzdelemben, de meg tudta nyerni 26:24-re. A második etapban hasonló izgalmak mellett a hazaiak örülhettek: 25:22-vel egalizáltak. A következő játékrészben magukhoz ragadták az előnyt a házigazdák, miután 25:20-ra behúzták a szettet. 2:1-es vezetésnél azonban a Szolnok nem tudta lezárni a bajnokit, a MÁV 25:21-re győzött és 2:2-re módosította az alapszakasz-mérkőzés állását. Székesfehérvári szemszögból sajnos az ötödik, rövidített játszmában alakult ki a legnagyobb pontkülönbség a két csapat között: a Tisza-partiak 15:8-ra hozták a kulcsfontosságú felvonást, s megnyerték a bajnokit 3:2-re.

Férfi röplabda NB I Liga alapszakasz, 14. forduló:
Szolnoki Röplabda Klub – MÁV Előre-BERICAP 3:2 (-24, 22, 20, -21, 8)
Szolnok, zárt kapuk. Vezette: Varga, Varjasi.
SZRK: Csendes 4, Molnár 19, Banai 12, Timár 2, Guzmics 2, Quintz 16. Csere: Papp (liberó), Acsai 2. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
MÁV: Arató 5, Oleksii 13, Tóth, Kholman 5, Salazar 19, Stefanovics 7. Csere: Szentesi, Takács (liberók), Szőke 4, Náhol 5, Kulcsár. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

Gelencsér Balázs vezetőedző (MÁV Előre-BERICAP): “Mindenek előtt gratulálok a Szolnoknak, megérdemelték a győzelmet! Az év utolsó bajnokiján sajnos sikerült a szezon leggyengébb játékát nyújtanunk. Nem állt össze a játékunk, gyenge nyitásfogadás, gyenge támadójáték jellemezte a mai teljesítményünket. Valahol lehetett számítani erre, hiszen az elmúlt hetek messze nem voltak optimálisak. Egy rövid pihenő után igyekszünk visszatérni a megkezdett útra.”

A tabellán nem történt változás, legalábbis ami az elfoglalt helyezéseket illeti. A Szolnok maradt a második, míg a Fehérvár a harmadik helyen.

Fotó: archív

Forrás

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print