Olimpiai bajnokok és válogatott röplabdázók látogatnak Érdre

2015 perc plakát

Kovács Ágnes, Czene Attila és Rózsa Norbert olimpiai bajnokok is kilátogatnak arra az érdi röplabda tornára, amelyen a magyar női válogatott gálamérkőzést játszik. A verseny zárónapján Szolnoki Péter zenész is fellép.

Húsz csapattal és mintegy kétszáz résztvevővel rendezik jövő év első hétvégéjén a „2015 perc röplabda” névre keresztelt versenyt Érden. A Batthyány János Általános Iskola Tornacsarnokában január 2-án éjfélkor kezdik el ütni a labdát, és pontosan 2015 percen át zajlik majd a játék. A végső győzelmet megszerző gárda jutalmul a magyar női röplabda válogatott tagjaiból álló csapattal játszik gálamérkőzést január 4-én. A 2015-ös Európa-bajnokságra kijutott együttesből a többi között Vacsi Evelint, Szombathelyi Szandrát, Tálas Zsuzsannát, Miklai Zsanettet, és Szakmáry Grétát is láthatja a közönség.

A Magyarországon egyedülálló sportesemény zárónapján a sportág nagyjai találkoznak egymással. Előzetes egyeztetések szerint ott lesz a lelátón Kotsis Attiláné, aki minden idők legsikeresebb röplabda-kapitánya. Gabi nénit 2010-ben a röplabda halhatatlanjai közé választották az Amerikai Egyesült Államokban. Tatár Mihály Európa-bajnoki ezüstérmes ugyancsak a helyszínen tekinti meg a vasárnapi programot, mint ahogy három úszó olimpiai bajnokunk, Kovács Ágnes, Rózsa Norbert és Czene Attila is. Utóbbi büszkeségünk védnökként, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökeként is részt vesz az eseményen. Érd polgármestere, T. Mészáros András, továbbá Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke szintén védnöke a versenynek. A fővédnöki tisztséget dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár látja el.

A „2015 perc röplabda” szórakoztató programjaként a Bon Bon együttesből ismert Szolnoki Péter énekel majd a nagyérdeműnek a díjátadó ceremónia felvezetéseként. Dömötör László főszervező elmondta: az előkészületek jól alakulnak, minden készen áll arra, hogy vendégül lássák az amatőr és profi sportolókat 2015 első röplabdás rendezvényén.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print