Ökölvívó magyar bajnokot nevelt klubunk!

FB IMG 1544721598290
Tóth Szilvia személyében 2013-as indulása óta első ökölvívó magyar bajnokát avatta a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia a hétvégén. A -48 kg-os súlycsoportban indult versenyző a felnőtt nők mezőnyében ért fel a csúcsra.
 
A májusi Budapest-bajnokságon már legyőzte egyszer Tóth Szilvia azt a Pap Zsófiát, akivel szembe került a magyar bajnokság mostani, budapesti döntőjében. A háromszor három perces bunyó végigment, amely után egyhangú pontozással hirdette ki győztesnek a hegyvidéki sportolónőt a vezetőbíró. A kick-boxos alapokkal rendelkező, az ökölvívást 2017-ben Nagy “Csonttörő” János kezei alatt elkezdő Tóth Szilvia sokat mozgott a mérkőzésen, igyekezett végig betartani az edzői utasításokat.
 
“Nagyon boldog vagyok. Tavaly nem sikerült felállnom a dobogóra az ob-n, így gyakorlatilag azóta csak az ideire készültem, hogy kihozzam a maximumot magamból és magyar bajnok legyen. Abszolút jó döntés volt másfél éve váltanom az ökölvívásra, ez az aranyérem tökéletes bizonyíték erre. Szeretnék ezúton is köszönetet mondani Nagy Jánosnak és Nagy-Szabó Julinak a felkészítésemért.” – értékelt a friss aranyérmes Tóth Szilvia. 
 
A 2018. évi felnőtt női magyar bajnokságot a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban tartották, ahol a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémiát Nagy-Szabó Juli is képviselte. Az edzőként is tevékenykedő sportoló bronzéremmel zárta a viadalt a -54 kg-os súlycsoportban.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print