Ódor Lili lett a kempo-vb legeredményesebb magyarja

IMG 20190427 190945 resized 20190517 122424532

Négy arany- és egy bronzéremmel zárta a 16. IKF Kempo Világbajnokságot és Világkupát Ódor Lili, a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia versenyzője. Lacza Ábel két arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel járult hozzá a magyar válogatott sikeréhez.

 

A negyven ország hétszáz harcművészét felvonultató guadalajarai vb-n és vk-n a legeredményesebb magyarnak bizonyult Ódor Lili, aki a 16-18 évesek -60 kg-os kategóriájában submission, semi kempo, full kempo és knock down számokban sem talált legyőzőre, míg a technikai divízióba tartozó önvédelemben harmadik helyen végzett. Lacza Ábel a 16-18 évesek -65 kg-os kategóriájában full kempo és knock down versenyszámokban utasította maga mögé a mezőnyt, míg a submission és a semi kempo egyaránt ezüstérmet hozott neki. Mindezeken túlmenően pedig önvédelemben elért egy harmadik helyezést is.

A XII. kerületi akadémiát összesen három kempós képviselte a spanyolországi világversenyen: Ódor Lili és Lacza Ábel mellett a debütáló, mindössze tizenegy éves Halász Mia lépett még tatamira.

Magyarország a megszerzett nyolcvankét(!) éremmel a nemzetek közötti rangsorban harmadik helyen zárt a 16 év alattiak világkupáján és a felnőttek világbajnokságán is.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print