Nyolcvanötször álltak dobogóra a magyar kempósok

magyar csapat

36 arany-, 24 ezüst- és 25 bronzéremmel zárta a magyar válogatott a 14. IKF Kempo Világbajnokságot. A portugáliai Albufeirában április 26-29. között rendezett eseményen megnyerte hazánk a 16 év alattiak világkupáját, a felnőttek világbajnoki mezőnyében pedig ezüstérmes lett Spanyolország mögött. A vb-n huszonöt ország vett részt, köztük az argentin, a chilei, az amerikai, az azeri, a marokkói, a svéd, a holland és a francia nemzeti csapattal.

Öt versenyszámban indult Ódor Lili, a Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE 14 esztendős sportolója. Hazánk egyik legsikeresebb lány versenyzője maga mögé utasította a teljes mezőnyt submission (földharc), semi kempo (nem teljes erejű támadások), full kempo (teljes erejű támadások) és kempo kick (állóharc) küzdelmi szabályrendszerben is, míg az önvédelmi technikai kategóriában második lett. „Rendkívül boldog vagyok, hogy ennyire jól sikerült a szereplésem. Úgy érzem, hogy a maximum környékén teljesíttettem, ami nem csupán az én érdemem, hanem az edzőmé, Kornély Györgyé is, aki remekül felkészített.” – nyilatkozta az eredményhirdetést követően Ódor Lili.

odor lili elol

Lacza Ábel három számban is címvédőként érkezett az Atlanti-óceán partjára, és mindháromban meg is védte elsőségét. Az Ódor Lilihez hasonlóan 14 éves kempós összesen négy kategóriában, submission, semi kempo, full kempo és kempo kick szabályrendszerben is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Kiss Krisztián László Ábelhez hasonlóan négy aranyéremmel zárta a tornát. Szabó Tibor Benedek három arany- és egy ezüstéremmel, Ditchen Dániel Zoltán pedig három arany- és egy bronzéremmel térhetett haza.

lacza abel jobbra

A magyar válogatott eredményességének sokrétűségét tükrözi, hogy a fiatalok mellett az egyik legnagyobb súlykategóriában is lett világbajnoka: Hocz Csaba a -90 kg-os mezőnyben győzött submission és kempo kick kategóriákban, továbbá fullban másodikként végzett.

hocz csaba

Aranyérmeseink (zárójelben az aranyérmek száma): Ódor Lili (4); Lacza Ábel (4); Kiss Krisztián László (4); Szabó Tibor Benedek (3); Ditchen Dániel Zoltán (3); Székács Ádám (2) ; Nagy Laura (2); Ódor Erik (2); Hocz Csaba (2); Bakk Eszter (2); Vigyikán Víta (1); Vigyikán Vince (1); Pásztor Ádám (1); Lovas László (1); Horváth Sebestyén (1); Németh Ádám Lehel (1); Kristóf Bálint (1); Nagy Levente (1).

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke kiemelte, hogy az elmúlt évek sikeres szereplése ezúttal az utánpótláson kívül a felnőtteknél, és a technikai számokon túl a küzdelmi számokban is megmutatkozott. A sportvezető hozzátette, hogy a magyar csapat maximális felkészültséggel érkezett Portugáliába, ami köszönhető az egyesületekben végzett remek edzői munkáknak, illetve a támogatóknak, akik megteremtették a feltételeket a minőségi munkavégzéshez.

u16 arany

A Nemzetközi Kempo Szövetség elnöksége a vb idején döntött a következő világbajnokság helyszínéről, amelyet 2014 után 2018-ban ismét hazánk rendezhet. Az idei Európa-bajnokságnak Szlovákia adhat otthont.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Skype
Email
Print